Vlada subvencioniše proizvođače junadi sa 20.000 dinara po grlu

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Vlada Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama uredbe o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima. Reč je o otkupu tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije covid-19 izazvane virusom sars-cov-2.

Uslovi za finansijsku podršku za poljoprivrednog proizvođača po ovom programu su da je tovno june koje je predmet zahteva minimalne težine 500 kg. Zatim, da je provelo najmanje 120 dana na poljoprivrednom gazdinstvu poljoprivrednog proizvođača do prodaje. To lice bi trebalo da obavlja delatnost u objektu za klanje životinja, odnosno objektu odobrenom za izvoz živih životinja.

Maksimalni broj prodatih životinja je 100 junadi ako registrovano poljoprivredno gazdinstvo nije u sistemu PDV-a. Odnosno 200 junadi ako je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u sistemu PDV-a. Pravno lice koje ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo može prodati do 500 junadi.

Izvor: agrosaveti.rs

Vlada subvencioniše proizvođače junadi sa 20.000 dinara po grlu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ljudi teško podnose toplotni udar i ovih dana spas od sunca traže u hladovini i pod klima uređajima.

Ovo što vam sada pišemo nije niti daleka budućnost, već suvarnost koja se dešava upravo u Srbiji.

Jedan turski farmer došao je na zanimljivu ideju kako da poveća mlečnost kod svojih krava, a eksperiment mu je bio u potpunosti uspešan.

Mlečna groznica je oboljenje krava koje se javlja u starosnoj dobi 5-10 godina. Grla koja su ranije imala ovu vrstu oboljenja mogu lakše ponovo da obole.

Šorthorn pripada najstarijim privredno značajnim tovnim rasama koje su nastale u 19. veku, i smatra se da je učestvujući u poboljšanju pojedinih rasa ili u stvaranju novih (šarole, rotbunt, luing i druge) imao najveći uticaj na svetsko tovno govedarstvo.

Novozelandski i nemački naučnici uspešno su obučili krave da mokre u posebnim prostorima, nadajući se da će to pomoći u smanjenju zagađenja vode i emisije gasova odgovornih za efekat staklene bašte.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета