Investicija vredna 2,5 miliona evra: U Vojvodini će se navodnjavati 110.000 hektara poljoprivrednih površina

Foto: vojvodina.gov.rs

Foto: vojvodina.gov.rs

Izgradnja nove crpne stanice "Stari Banovci" sa potisnim cevovodom, u opštini Stara Pazova služiće za potrebe Ističnog Srema, a investicija je vredna 2,5 miliona evra.

U toku je izgradnja druge faze koja je finansirana iz Abu Dabi razvojnog fonda, a radove je obišao Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Ovo je veliki projekat koji se sprovodi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a kojim je iz Abu Dabi razvojnog fonda obezbeđeno 100 miliona dolara za izgradnju sistema za navodnjavanje. Zahvaljujući tome, u kontinuitetu od 2016. godine, radimo na njihovoj izgradnji i u proteklom periodu smo realizovali 11 projekata kada je reč o regionalnim sistemima za navodnjavanje i o takozvanim dvonamenskim sistemima. Ovo su radovi koji godinama nisu izvođeni, a mi ćemo zahvaljujući ovom programu uspeti da na 37 lokacija obezbedimo pristup vodi koja je od ogromnog značaja za poljoprivredne proizvođače – rekao je Mirović.

Druga faza izgradnje sistema za navodnjavanje u Vojvodini, finansirana iz ovog programa, obuhvata 10 projekata čija je realizacija u toku, a prema Mirovićevim rečima, priprema se novih 14 projekata, za koje se očekuje projektna dokumentacija do kraja ove godine.

– To je izuzetno važno za Vojvodinu jer ćemo uspeti da u odnosu na ukupan iznos koji je bio na raspolaganju u okviru ovog programa, povučemo 60 miliona dolara, i da pomoću investicija koje se izvode u koordinaciji sa “Vodama Vojvodine” dovedemo vodu do 110.000 hektara poljoprivrednih površina i time gazdinstvima i proizvođačima omogućimo kvalitetniji rod – izjavio je Mirović.

On je najavio da će u budžetu za 2022. godinu Pokrajinska vlada obezbediti znatno veća sredstva za rekonstrukciju i održavanje kanalske mreže.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Investicija vredna 2,5 miliona evra: U Vojvodini će se navodnjavati 110.000 hektara poljoprivrednih površina

Komentari

I was never a believer in herbal treatments but I sure am now propecia for men to buy

prix levitra rabat SVT Ablation

Tamoxiver Tamoxifen is used by athletes to combat high levels of estradiol when using AAS hims viagra cost

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета