Најбољи начин за припрему коренастог поврћа
Foto:Pixabay
Коренасто поврће које стиже у јесен пуно је витамина и минерала. Оно тражи мало више пажње, у односу на летње поврће од којег често пипремамо салате. Уз адекватну припрему, ово поврће постаће веома укусан али што је још битније здрав оброк.
Најбољи начин припреме коренастог поврћа је печење у рерни. За печење могу да послуже: тиква, шаргарепа, целер, репа, цвекла, црни и бели лук. Печењем у рерни ослобођају се шећери из поврћа и комадићи постају меки и укусни. Процес је једноставан, поврће се помеша са зачинима и маслиновим уљем и спремно је за печење.
1. Прикупите састојке
Изаберите поврће по свом избору и припремите уље и со. При одабиру поврћа, узмите у обзир и боје јер ће тако при презентацији, ваш тањир изледати лепше.
2. Исецкајте поврће
Како би се сво поврће равномерно испекло потребно је да га исецкате на једнаке делове. Не морате да љуштите кору са поврћа (тиква) довољно је да га добро оперете и осушите пре него што дође на ред сецкање. Кора повећава количину влакана коју уносите у организам.
3. Припрема за печење
Сво поврће распоредите у плех. Водите рачуна да свако парче има довољно места и да не стоје на гомили јер ће у том случају доћи до кувања поврћа. Равномерним печењем сваки комадић ће моћи да се карамелизује и постаје хрскав.
Након овога посути маслиновим уљем и посолити. За попуњем плех поврћа потребно је око 2 супене кашике маслиновог уља и једна кашика соли. Можете додатно зачинити бибером, сувом мајчином душицом, жалфијом или сувом љутом паприком.
Када додате све састојке промешајте и постарајте се да сви делови поврћа буду једнако прекривени уљем.
4. Пећи док поврће не добије златну боју
Рерну укључите на максимум, што више то боље и пећи од 35 до 45 минута. Мањи комадићи ће стићи раније док ће већим комадима требати више времена. Време печења зависи од јачине рерне, и величине поврћа. Поврће треба да добије златну боју, а ако сте све урадили како треба виљушка ће без проблема проћи кроз печено поврће.
Izvor:agromedija.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.
Zeolit nije neki konkretan prah, već ime za oko 200 raznih minerala koji se mogu naći u prirodi. Njegovo delovanje u humanoj medicini se još uvek pomno istražuje, a stručnjaci za ishranu objašnjavaju koliko je on zaista zdrav.
Ukoliko niste znali,pored belog postoji i crni pirinač, a jedna legenda kaže da je u staroj Kini ova vrsta jela bila toliko dragocena da su smeli da je konzumiraju samo pripadnici kraljevske porodice.
Zima je period čestih prehlada, pa je jačanje imuniteta ključna stvar! Ovaj napitak je idealan za jačanje zdravlja svih generacija.
Učinite vašu kožu mekanom i nežnom, sprečite pojavu mitisera. Paradajz je bogat vitaminima, kao što su vitamini A, C, E, K i B6, koji pružaju koži potrebnu ishranu
Buduće mame bi u periodu trudnoće trebalo da vode računa o ishrani, jer sve što pojedu ima značajnog uticaja na plod, odnosno bebu. Zbog toga je važno da trudnice unose pojedine namirnice redovno.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета