Foto:Print Screen

Foto:Print Screen

Japanska šljiva neki kažu da je reč o kajsiji,ali bez obzira na sve ovovoće pripremljeno na poseban način je veoma zdravo i lekovito.

Sobzirom na današnji tempo života i načina ishrane može se reći da se mnogi hrane neuravnoteženo,kao posledica toga se javlja kiselost u organizmu.

Korišćenjem umeboshi šljiva utiče se na ph vrednost i dobra je protiv mnogih bolesti,infekcioja i prehlada,čisti krv i jetru,korisna je za varenje,kao i za trudničke mučnine. Bogate su fosforom,kalcijumom,gvožđem  (iz lišća šiso) i kalijumom.

Umeboši ima košticu koja se odstrani. Kod ovog voća i listovi su jestivi.

Fermentisani umeboši proizvodi menjaju pH vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju. Kada unosimo dosta šećera u organizam (sokovi, poslastice, voće, belo brašno…), što se u modernoj ishrani dešava veoma često, povećava se  kiselost organizma. Ovakvo stanje pogoduje razvoju bakterije, virusa, gljivica. Prirodno stanje zdravog organizma je blaga baznost. Da bi povratilo balans naše telo ,,čupa’’ minerale iz svojih depoa, jer su minerali (magnezijum, kalcijum) ti koji imaju sposobnost da vraćaju baznost. Umeboši šljive su proizvod koji organizmu omogućava da lako povrati baznost.

Izvor: mangobiocentar.rs

Japanska umeboši šljiva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zeolit nije neki konkretan prah, već ime za oko 200 raznih minerala koji se mogu naći u prirodi. Njegovo delovanje u humanoj medicini se još uvek pomno istražuje, a stručnjaci za ishranu objašnjavaju koliko je on zaista zdrav.

Za samu elastičnost kože odgovorni su vitamini E, C i B6. Čak oko 10% i više trudnica, sigurno dobije strije, jer se koža naglo rastegne i stanji. Da se to ne bi desilo pročitajte šta vam predlažemo.

Majoran začinska biljka je vrlo lekovita i korisna po zdravlje. Najviše se koristi njen nadzemni deo, mleven i sušen.

Ren ubrzava metabolizam, otklanja umor i podstiče razvoj dobrih bakterija u stomaku.

Kompanija Lidl saopštila je da će iz upotrebe povući pojedine riblje proizvode zbog prisustva određenih bakterija.

Buduće mame bi u periodu trudnoće trebalo da vode računa o ishrani, jer sve što pojedu ima značajnog uticaja na plod, odnosno bebu. Zbog toga je važno da trudnice unose pojedine namirnice redovno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета