Da vam krompirići budu sočni i mekani

Foto:Unsplash.com

Foto:Unsplash.com

Poslužite ovako spremljen krompir uz bilo koje jelo sa mesom a možete i kao zasebni obrok.

Svima poznati recept je onaj kada skuvamo krompir i isečemo, pomešamo  sa lukom, dobro začinimo i prelijemo uljem. Međutim, postoje i drugi načini pripreme, kao što je nemački, koji podrazumeva da se krompir nakon kuvanja isprži u tiganju sa lukom, začinima i jabukovim sirćetom.

Sastojci:

- 1 kg krompira
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 50-60 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike vode
- 2 kašike šećer
Priprema:

Krompir isecite što sitnije, posolite i kuvajte dok ne omekša. U tiganj sa maslinovim uljem stavite iseckan crveni i beli luk, pa dodajte jabukovo sirće, vodu, šećer, malo soli i bibera, sve izmešajte i dodajte skuvani krompir, a onda i sitno iseckan peršun. Mešajte još malo, a onda ga servirajte uz piletinu ili neku ribu po izboru.

 Agroinfo.rs/alo.rs

Da vam krompirići budu sočni i mekani

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Uskoro se očekuje početak setve krompira namenjenog za jesenju proizvodnju usled čega je potrebno sprovesti preventivne mere kako bi proizvodnja bila uspešna.

Krompir kada se priprema u ljusci je daleko ukusniji od onog bez ljuske. Za ovaj recept će vam biti potrebna i jedna čaša.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета