NE POSTOJI NIŠTA MEKŠE: Jogurt pogača će osvojiti srca svih! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen
Evo predloga za jednu fenomenalnu pogaču kojoj ćete se uvek vraćati i koju će svi obožavati!
Ova pogača se jednostavno priprema, a ukus i mekoća će vas prosto oduševiti!
Potrebni sastojci
800 g pšeničnog brašna (tip 450,480 ili 500),
450 ml toplog mleka
150 g jogurta
10 g šećera
10 g suvog kvasca ili 30 g svežeg kvasca
50 g neslanog putera
15 g soli
Priprema
U jednoj posudi pripremiti 800 g brašna i dodati 10 g suvog kvasca i 10 g šećera. Toplo mleko po malo dodajte na mesto gde je kvasac, pa promešajte da se rastvori. Potom dodajte so, puter, jogurt i ostatak mleka, pa od ovih sastojaka zamesite testo tek toliko da se sastojci izmešaju.Nije potrebno previše mesiti testo jer će već biti dosta meko.
Ovu smesu potom prekrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta. Testo potom umesite sa malo brašna tako da dobijete ujednačenu masu. Potom ponovo ostavite još 30 minuta da se testo podigne, piše stil.kurir.rs
Nakon tih 30 minuta, pospite malo brašna na radnu površinu, razvucite ga najpre prstima, pa potom oklagijom na debljinu od oko 3 milimetra. Razvucite ivicu testa gde ćete ga na kraju još malo umotati. Na ovoj ivici isecite testo na razmaku od 1,5 cm.
Testo razvijajte u obliku kruga, prebacite u podmazan pleh, pa ostavite još nekiih 30 minuta da naraste. Pre nego pogaču ubacite u rernu, premažite je žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta, a po vađenju iz rerne je prmažite sa još malo ulja ili putera.
Prijatno!
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Pravoslavni vernici, čija crkva poštuje stari julijanski kalendar, Božić, rođenje Isusa Hrista, proslavljaju 7. januara. Prethodi mu božićni post, koji traje od 28. novembra do 6. januara.
Bliži nam se Božić, najradosniji hrišćanski praznik na koji se po tradicionalnim običajima priprema česnica koja je jedan od glavnih simbola ovog praznika. Naša redakcija vam je pripremila jedan stari recept za česnicu.
Kačamak je staro tradicionalno jelo koje su naši preci koristili u velikim količinama. Osim što se veoma lako i brzo priprema, veoma je zdrav.
Стругана погача је још једна специфичност заплањског краја, која се добија тако што се погача прављена по рецепту који следи, после печења оструже крупном страном рендета.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета