POSLASTICA ZLATA VREDNA: Pronašli smo ORIGINALNI recept za nikad ukusniju ŽITO TORTU!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Žito torta je provereno jedna od najlepših poslastica koje se kod nas prave, a evo originalnog recepta zbog kog će ispasti nikad ukusnija!

Iako svi vole brze recepte, nekad je dobro vratiti se starim, proverenim poslasticama koje su pravile i naše bake. Žitot torta je ranije bila uvek deo naših trpeza, a recept koji vam predstavljamo će vas oduševiti.

Za 4 kore vam je potrebno 12 belanaca, 12 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 8 kašika brašna.

Za fil koristite 650 ml mleka, 9 kašika šećera, 250 g šećera u prahu, 4 kašike brašna, 12 žumanaca, 250 g maslaca, 300 g mlevenih oraha, malo muskatnog oraščića.

Priprema:

Tri belanca umutite sa tri kašike šećera. Sjedinite 3 kašike mlevenih oraha i 2 kašike brašna, pa dodajte prethodnoj smesi. Na dno pleha stavite papir za pečenje, pa sipajte pripremljenu smesu i izravnajte. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12-13 minuta. Na isti način pripremite i preostale tri, piše najzena.rs.

Za fil sjedinite žumanca, brašno i 200 ml mleka. Ostatak mleka i šećer stavite da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljenu smesu od žumanaca i skuvajte fil. Sklonite sud sa vatre i preko fila stavite rastegljivu foliju kako se ne bi napravila korica. Ostavite fil da se skroz ohladi.

Potom umutite maslac i šećer u prahu. Postepeno dodajte ohlađen fil i sve dobro umutite mikserom. Dodajte mlevene orahe i malo muskatnog oraščića. Promešajte i fil podelite na 4 dela. Nafilujte sve četiri kore, a odozgo premažite filom i pospite sa malo oraha ili ukrasite šlagom.

Prijatno!

Agroinfo.rs

 

POSLASTICA ZLATA VREDNA: Pronašli smo ORIGINALNI recept za nikad ukusniju ŽITO TORTU!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U moru recepata na Internetu, sigurno ste se pitali koji od svih njih je imao najviše pregleda na svetu, jer to uvek može biti dobar pokazatelj da ćete i vi želeti da isprobate nešto tako traženo kod kuće

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета