Sve što vam je potreno je keks, par sastojaka za fil, šlag i malo vremena

Foto:Printscreen/youtube

Foto:Printscreen/youtube

Ne peče se, pa ne oduzima puno vremena niti stajanja pored šporeta.

Sve što vam je potreno je keks, par sastojaka za fil, šlag i malo vremena.

Sastojci:

600 g kisele pavlake 

300 g kuvanog kondenzovanog mleka

2 kesice kremfix-a

250 g keksa 

250 g kakao keksa 

Za dekoraciju:

250 g maskarpone sira 

50 g šećera u prahu 

100 g čokolade 

100 g mlevenih oraha 

100 g seckanih oraha 

Priprema:

Dno kalupa prečnika 26 cm obložite pek papirom. Vertikalno ređajte jedan krug keksa, premažite filom, pa drugi red keksa i tako u krug. Prvo ređajte svetliji, pa tamniji keks. Fil se pravi tako što umutite pavlaku, kondenzovano mleko i kemfix. Preostalim filom premažite vrh i stavite u frižider na 2 sata. 

Agroinfo.rs/receptizasve

Sve što vam je potreno je keks, par sastojaka za fil, šlag i malo vremena

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Ovo je torta koja se brzo pravi, ne peče se, a najviše će joj se obradovati najmlađi, jel joj je glavni sastojak slatkiš koji mnogi obožavaju.

Prezauzeti ste, jedva stižete da obavite sve...ovo je torta koju čak i takvi mogu da stignu da naprave! Probajte!

Na Tviteru je osvanula vest da je jedan od tvoraca “Plazma” keksa, Petar Tutovac preminuo. Nikada je nije patentirao, jer je smatrao da je to opšte dobro koje pripada svima.

Ako niste vešti u pravljenju slatkiša obratite pažnju na ovaj recept - uspeva svima!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета