Udruženje poljoprivrednika SPAS: Ako se ne isplati subvencija od 17.000 dinara blokiraćemo Beograd

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Predsednik Upravnog odbora Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević uputio je danas pismo predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić u kome je obaveštava da će, ukoliko se ne isplati subvencija od 17.000 dinara za sertifikovano seme, doći da blokiraju Beograd.

"U ime stočara, voćara, povrtara, zadrugara i drugih grana poljoprivrede, članice SPAS-a dostavljam naš zahtev, da ukoliko se ne udovolji ratarima i isplati subvencija za sertifikovano seme od 17.000 dinara po hektaru, što ste obećali 2023. godine, dolazimo svi da blokiramo Beograd", navedeno je u pismu SPAS-a.

Dodaje se da je "kraj poštenim odnosima, poštenim nadanjima, poštenim dogovorima".

"Poljoprivrednici, južno od Save i Dunava su gradjani drugog reda i zbog toga će ustati 'kuka i motika'", navedeno je u pismu.

Ističe se da su ratari, stočari, voćari, povrtari "ovog puta rešeni da preseku sve nedaće koje su ih snašle".

 

Agroinfo.rs/B04S

Udruženje poljoprivrednika SPAS: Ako se ne isplati subvencija od 17.000 dinara blokiraćemo Beograd

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sinoć je posebno bilo napeto za poljoprivrednike. Posle slučaja Jovana Jovanova iz Bavaništa, preteće pozive dobili su i kikindski paori.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Na nedavnom savetovanju poljoprivrednika i agronoma na Zlatiboru ratari su bili pod‌jednako zainteresovani za inovacije u biljnoj proizvodnji, posebno zaštiti, ali i za tržišne uslove.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od naredne godine uvesti prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva u cilju skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate sredstava.

Opština Vlasotince raspisala je četiri javna poziva za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Prvi poziv otvoren je za nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo. Podsticaj će iznositi 80 odsto od vrednosti investicije.

Subvencije su važne poljoprivrednicima, ali im smeta što isplata često kasni. Razlog je, kažu nadležni, ne samo veliki broj prijava, već i veliki broj zloupotreba ili bar pokušaja da se dođe do sredstava preko falsifikovanih računa i otpremnica.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета