Mlekari će stajnjakom zatrpati opštinske ulaze

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga Goran Vasić rekao je da će, ukoliko ne budu usvojeni zahtevi koje je to udružene podnelo Vladi Srbije, stočari biti prinuđeni na proteste.

On je najavio i mogućnost radikalizacije protesta, u vidu zatrpavanja ulaza zgrada opština stajnjakom.

Vasić je naveo da su Vladi dali rok od deset dana da odgovori na zahteve i pozove ih na dogovor, a ukoliko po isteku roka ne dobiju odgovor – kreću u radikalizaciju. 

„Ako do toga dođe da moramo da izlazimo na ulicu, rizikujemo i sukobljavamo se sa policijom, nećemo više hteti ni sa kim drugim da pričamo osim sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, poručio je Vasić.

Neće, kako je ranijih dana najavljivano, stajnjak prosipati po ulicama, kako ne bi ugrozili bezbednost, već će se fokusirati na zatrpavanje ulaza u opštine u svom okrugu.

 

Agroinfo.rs/B09S

Mlekari će stajnjakom zatrpati opštinske ulaze

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Otkupnu cenu maline može da definiše samo tržište a sve drugo bi bilo iznuđeno i ishitreno

Vlasnici muznih krava u Srbiji, koji mlekarama prodaju svoje mleko, razgovaraće sa ministrom poljoprivrede o tome kako da se podigne otkupna cena ovog proizvoda koja je, zavisno od kvaliteta, oko 35 dinara, dok je prosečna proizvođačka cena skoro 57 dinara.

Pre prihrane u rano proleće potrebno je ukloniti sav korov oko grmlja i rahliti tlo do dubine od 10 cm, tako da vazduh može bolje doći do korena. Takođe bi trebalo da isečete donje izdanke.

Još davnih dana je utvrđeno da je opadanje sadržaja organske materije u zemljištu jedan od vodećih problema u našoj poljoprivrednoj proizvodnji u celoj Srbiji, a nažalost najviše u njenom najplodnijem delu u Vojvodini.

Органска ђубрива су биолошки прерађене материје биљног и животињског порекла, које повољно утичу на квалитет земљишта и развој биљака. Већи део органских ђубрива чине органске материје и минерали.

Значај стајског ђубрива за успешно гајење воћа је немерљиво. Пре свега природно је, најекономичније и за околину најприхватљивије је органско ђубриво.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета