Foto:pixabay

Foto:pixabay

Upravni odbor Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga predlaže skupštini udruženja da se održi protest proizvođača mleka u petak 09.08.2024. godine u 12 h u Šapcu.

Skupština udruženja će se održati u sredu 07.08.2024. godine u Varni s početkom u 21 h. Razlozi za protest su najave ukidanja premije za mleko i neispunjenje obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o regresu 55 000 dinara po grlu kao i izdvajanje posebnih sredstava za oporavak govedarstva.

Na sastanku 29.07.2024. godine sa predstavnicima tri govedarska udruženja savetnik premijera Srbije Danilo Golubović je potvrdio da se treba uskladiti sa Evropskom unijom jer u Evropi nema premije za mleko. Činjenica je da ni ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović kao i njegov kreator agrarne politike Nenad Katanić nisu ni jednom našli za shodno da demantuju da će biti ukidanja premije , ovo govori da oni od tog plana ne odustaju već preko BIJE se vrši pritisak zastrašivanja na predsednike jedina dva mlekarska udruženja koja stvaraju otpor Milija Palamarević i Goran Vasić. I pored toga što Srbija u prvih šest meseci 2024 godine ima deficit od 200 miliona evra kad su upitanju stočarski proizvodi ništa se ne čini po pitanju oporavka stočarstva kako je najavljivano od predsednika Vučića , izgovor je nema para , a ima volje...

Takođe zabrinjava i totalno " povlačenje " savetnika predsednika Srbije Dragana Glamočića koji više ne promoviše priču o oporavku stočarstva. Da li se to profesor uplašio pa se još jednom povlači pred " POLJOPRIVREDNIM AJKULAMA " Golubovićem i Katanićem i sistemom koji gasi porodična gazdinstva i sela u Srbiji?

PRE SVEGA PROIZVOĐAČI MLEKA JUŽNO OD SAVE I DUNAVA TREBA DA ZNAJU , NEMA SKOKA U BUDUĆNOST , VILE , LOPATA I KOLICA ZA ČIŠĆENJE BALEGE KAO I RUČNA MUŽA SU SADAŠNJOST , A I BUDUĆNOST , JEDNOM REČJU NAŠ " GOLI OTOK " , SAMO NE ZNAMO TAČNO KO JE LEKA RANKOVIĆ ? 
Imamo li snage da se suprostavimo da nas ne pojedu " POLJOPRIVREDNE AJKULE " zavisi od nas samih proizvođača mleka...?

PROTEST PROIZVOĐAČA MLEKA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Povodom toga što se od strane pojedinih asocijacija proizvođača mleka na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija širi lažna i netačna vest o ukidanju premija za mleko, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava javnost o sledećem:

Krava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulina

U uslovima globalnog zagrevanja nameće se kao neophodno da se o mikroklimatskim uslovima u stajama za muzne krave povede računa, posebno kada se grade novi objekti a i kada se vrše adaptacije postojećih.

Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo

Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета