Rok za prijavu: Za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi možete tražiti subvencije

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Zainteresovani poljoprivrednici mogu do 22. maja da podnose zahteve za dobijanje podsticaja za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

Zahtevi se, kako je objavila Uprava za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede, podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici ili izvezena, odnosno upućena na teritoriju Kosova i Metohije od 1. jula prošle godine.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Zahtev se podnosi posebno, za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Iz Uprave podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te da prijava i obnova statusa gazdinstva može da se uradi sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

(Agroinfo/Telegraf Biznis)

 

Rok za prijavu: Za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi možete tražiti subvencije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici su Vladi Srbije uputili niz zahteva, a najavljuju da ukoliko isti ne budu ispunjeni za 15 dana, slede protesti.

Uprava za agrarna plaćanja danas je preporučila poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urade obnovu registracije za tekuću godinu.

Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета