Poljoprivrednici iznijeli svoje mišljenje nakon sastanka s vladom

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija

Predstavnici sedam udruženja poljoprivrednih proizvođača rekli su danas, nakon sastanka sa premijerom Milošem Vučevićem, predsednicom skupštine Anom Brnabić i resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem u vladi, da su delimično zadovoljni ponudom od 60.000 dinara podsticaja za junice po grlu i isplatom 17.000 dinara subvencije po hektaru. 

Stočari su rekli da su zahtevali da ta subvencija za junice bude 100.000 dinara po grlu, a ratari da je reč o subvencijama za kupovinu sertifikovanog semena, što je već ranije dogovoreno, ali ne i isplaćeno. 

Ističu da je dogovoreno da se subvencije isplate za useve od 1. oktobra prošle godine, zaključno sa 1. oktobrom ove godine, kada će kako su rekli početi isplata, a rečeno im je da će isplata biti izvršena do kraja ove godine. 

Sastanku su osim Vučevića, Brnabićeva i Martinovića prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija. 

 

Agroinfo.rs/U01S 

Poljoprivrednici iznijeli svoje mišljenje nakon sastanka s vladom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za početak, u samom resornom ministarstvu bi morali da rade ljudi koji su bar jednom zagazili u kravlju balegu ili u čizmama osetili blato iz brazde.

Vladi Srbije danas je istekao rok od 15 dana, koliko su joj ujedinjena uduženja poljoprivrednika Srbije dala da počne da ispunjava njihove zahteve, dogovorene sa bivšom premijerkom Anom Brnabiće posle prošlogodišnjih protesta, pa, s obzirom da su nezadovoljni odgovorima, najavljuju novi protest.

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije uputila su pismo Vladi Srbije sa zahtevom da hitno isplati 17.000 dinara subvencija za sertifikovano seme po hektaru, u roku od 30 dana, kao i da se ukine akciza na gorivo od 1. januara.

Poljoprivrednici su Vladi Srbije uputili niz zahteva, a najavljuju da ukoliko isti ne budu ispunjeni za 15 dana, slede protesti.

Uprava za agrarna plaćanja danas je preporučila poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urade obnovu registracije za tekuću godinu.

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета