Srebrni vodopad: Predivna viseća puzavica

Foto: Print screen youtube

Foto: Print screen youtube

Dihondra (Dichondra) ili Srebrni vodopad je lisnodekorativna puzavica koja je zanimljiv ukras sunčanih terasa i balkona.

Cela dihondra je prekrivena gustim belim dlačicama, što joj daje baršunast izgled. Brzo raste i njeno dugo viseće stablo može da poraste i preko 2 m, a ako se posadi u leji, jedna biljka može da pokrije 1 m² . Listovi dihondre su sitni, srcolikog oblika, srebrne boje.

Kao viseća puzavica dihondra se sadi u velike saksije, kao i viseće korpe ili saksije. Idealna je za kombinovanje sa cvećem. Visegodisnja je biljka ali se u zimskom periodu cuva u zatvorenom jer ne podnosi temperature ispod 0. Rastući "srebrni padovi" iz semena je jednostavan, ali za to će potrajati puno vremena. Sijevi sejanja mogu početi krajem januara - početkom februara. S obzirom na to da se dihondra razvija lagano, kultivacija iz semena traje dug period: samo do vremena kada se dihondra mora posaditi na otvorenom tlu, ona će se malo povećati i postati jača. Pre setve, semena treba držati 12 sati u vodi, u kojoj treba dodati bilo koji faktor rasta za ukrasne biljke. Treba voditi računa o dobrom drenaženju, jer dihondri ne voli stajaću vodu i ne toleriše prekomernu vlagu u tlu. Ako se ne brinete o tome, onda može umreti od gnjavanja korenskog sistema.
Za sadnju semena potrebno je pripremiti tlo, koje će sadržavati plodno tlo i pesak u jednakim količinama. Zalivanje sadnica Dichondra je potrebno redovno čim primetite da se zemljište osuši. Takođe treba hraniti kaleme sa mineralnim đubrivima za ukrasne bilje. Zalivanje sadnica Dichondra je potrebno redovno čim primijetite da se zemljište osuši. Takođe treba hraniti kaleme sa mineralnim đubrivima za ukrasne bilje.

Da bi dihondra formirala prekrasnu i bujnu krunu, preporučuje se da se obrađuje jesen pejsing. Pre nego što dihondra ode u zimu, neophodno je odrezati sve pogače za 10 cm: takva manipulacija će izazvati prolećnu granu dihondre sledeće godine. Za zaštitu dihondre od isušivanja neophodno je obezbediti dovoljno hladnu prostoriju, čija temperatura će biti ne više od +18 stepeni. Možete smanjiti temperaturu, ali ako je ispod 15 stepeni, postrojenje će prestati da raste. Dihondra je biljka koja zahteva puno pažnje i vremena.

Izvor:bs.yellowbreadshorts.com

Srebrni vodopad: Predivna viseća puzavica

Komentari

  • Od Ljuba
  • 2022-05-16 15:54:45

Postovanje, Interesuje me cena za srebrni vodopad. Pozdrav

cialis online prescription Now I m curious to see if there are studies on tryptophan depletion in vegetarians and vegans

cialis on sale in usa For more information about the findings of the highlighted clinical trials involving anastrozole, please visit www

buy cialis online canadian pharmacy Cataracts aren t always noticeable in their early stages, which is why it s best to schedule regular visits with your eye doctor for early detection

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Leblebija se koristi za pripremu variva, a od sušene leblebije se pravi brašno, koje se može koristiti za zapršku u jelima ili za izradu namaza.

Makadamija je drvo koje raste u tropskim područjima i visine je oko 15 metara. Ovo je jedna od najukusnijih vrsta oraha na svetu, a od makadamije se dobija i ulje koje ima široku primenu u lekovite i kozmetičke svrhe.

Ako ispratite ove savete, nema sumnje da će vaše ljubičice ovog leta cvetati najbolje do sada!

Za razliku od ostalih kupusnjača, karfiol ima specifične zahteve prema uslovima spoljašne sredine. Optimalna temperatura za rast i razvoj je oko 18C, a najbolje mu odgovara vlažnost zemljišta između 70 i 80% poljskog vodnog kapaciteta (PVK).

Uzdignute leje možemo formirati od bilo kog materijala a najčeše se prave od drveta, a evo i kako.

Kada je vreme cvetanja, od maja do oktobra, ovo cveće krasi mnoge balkone, najčešće dolaze u beloj, ružičastoj, crvenoj i ljubičastoj boji..

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета