ZANIMLJIVOSTIČuveni italijanski vinar Bibi Grec postavio je rekord za istoriju: boca od 27 litara vina Colore 2016, unikatni primerak koji je napravio lično Bibi Grec, postala je najskuplja ikada prodata flaša italijanskog vina


Nedavno je u Pragu otvorena veganska "mesara", prva u Češkoj, ali i u celoj istočnoj Evropi uopšteno. Zove se Bezmasna. Ova "mesara" u ponudi ima biljne verzije popularne češke hrane, uključujući chlebíček (češke sendviče), nareske i mesnu štrucu.Iza porodične kuće u Starčevu u kojoj Danijela Ratkov Žebeljan živi sa suprugom Nenadom i sinovima nalazi se prava oaza mikrobilja koje ova diplomirana hemičarka i nastavnica u školi godinama uzgaja s ljubavlju.


U svakodnevnim kućnim aktivnostima, ponekad nam je potrebno otkriti neke nekonvencionalne trikove. Često se oslanjamo na hemikalije, ne shvatajući koliko mogu biti štetne za nas i našu okolinu.


Ako ste ikada jeli dobre vafle i prelivali ih iz flaše javorovog sirupa, verovatno ste primetili malu ručku na boci. Očigledno, ove ručke su prilično nepraktične za sipanje sirupa za bilo koju ruku veću od bebine i ljudi ih uglavnom ignorišu tokom procesa sipanja.


Na svetu postoji čitav niz namirnica koje su toliko skupe da ih mnogi nikad i ne probaju.


Spletom različitih okolnosti nastala je takozvana Republika krava na ostrvu Čirikov u zalivu Aljaske, gde oko dve hiljade goveda slobodno tumara bez ljudskog nadzora.


Jedna žena je u privatnoj grupi na Facebook-u podelila fotografije na kojima se vidi kako se rende može koristiti i za sečenje, priznajući da se osećala glupo jer nije bila svesna ove skrivene funkcije, prenosi Dejli mejl.


Svake godine, hemijski pogoni proizvode oko 10-15 miliona tona poliakrilata koji se koriste u proizvodnji tableta za pranje posuđa, kozmetike, pelena, boja, lepkova i plastike.


Nekada su putovanja bila mnogo rizičnija, putovalo se peške ili konjima, a razbojnici su vrebali na svakom koraku.


Gde i kako nastaje padavina za koju kažemo da je nepogoda jer nanosi velike štete poljoprivredi?


Posle Dubaija, Kaira, Tel Aviva, Ho Ši Mina i Tokija, Nacionalni institut za kafu Angole predstavio je srpskim privrednicima proces proizvodnje angolske kafe


Ovim poslom se bavite samo ako ga volite", kaže Dejan Dragićević iz Rakovice koji od malih nogu uz oca gaji ljubav prema biljkama, a danas ih u svom dvorištu ima na stotine.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета