AGRO TV


U novoj emisiji ’Glas sela’ imate priliku da se upoznate sa porodicom Glišić koja objašnjava kako se život na selu može dobro organizovati i pored profesionalnih obaveza, a takođe ćete videti i po čemu je porodica Nešić tako posebna, nesvakidašnja i bogata.


U atarima pećinačke opštine ovih dana u toku je uzorkovanje zemljišta, koje i ove godine besplatno za sva registrovana gazdinstva u opštini sprovodi Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci uz podršku pećinačke lokalne samouprave i opštinske Agencije za razvoj, a u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sremska Mitrovica, prenosi portal opštine Pećinci.


Jedan od najboljih mačvanski ratara savetuje kako da zaradite više na manjoj površini.


Na tržištu mogu da se nadju razne preradjevine koje se prodaju kao med, a da zapravo nemaju nikakve veze sa pčelama.


Zeleni respirator bi mogao da spasi Srbiju koja diše na škrge proteklih nekoliko decenija od kada u novoizgradjenim naseljima sve manje ima stabala.


Iako se nalaze pored samog Dunava, iako je u crpnu stanicu u Pudarcima uloženo pravo bogatstvo, sela u ataru opštine Grocka nemaju vodu kojom bi zalivali voćnjake. Sedam godina od otvaranja crpne stanice na Dunavu, od planiraniog navodnjavanja 600 hektara, danas se navodnjava samo 20 hektara.


Koji radovi su dozvoljeni na crveno slovo, a koji ne? Šta je po Bogu a šta ne, pitali smo monaha Genadija iz manastira Sveti Arhangeli u Kovilju.


Za razliku od svojih kolega na jugu Srbije koji su bacali paradajz jer im se, kako kažu, ne isplati povrtari iz Čalme odlično zarađuju od ovog povrća.


Emisjija Glas sela u selu Ogar gde ima priliku da vidi i objavi rezultate prve hemijske porede voća koja je iz vazduha, dronom, obavljena je u Srbiji.


Poljoprivrednici iz Rače koji se bore protiv otimanja zemlje i zbog toga protestuju i predsednik opštine Rača prvi put u jednoj emisiji ispričali su svoje strane priče o kojoj se već nedeljama piše i polemiše - o komasaciji.


Emisija "Glas sela" istražuje zašto 700 hektara pašnjaka na teritoriji Surčina stoji u parlogu već 6 godina? Stočari iz Porgara hoće da napasaju goveda i svinje na ovim pašnjacima ali za to nemaju dozvolu. Iako je nekada u surčinskim selima svako domaćinstvo gajilo krave i svinje u selu Pogar danas samo tri stočara gaje krave i imaju zajedno oko 100 grla.


U ovom izdanju emisije "Glas sela" za vas smo pripremili interesante priče o isplativom stočarstvu u poluintenzivnom sistemu gajenja ovaca i koza. Najpre pogledajte priču sa prelepih Koviljski pašnjaka, a potom Vas iz Vojvodine vodimo na vrh Homolja gde se nalazi farma Bela Reka. Jedinstvena farma u Srbiji gaji 2500 grla sitne stoke od čijeg se mleka pravi vrhunski ovčiji i kozji sir.


Gost emisije “Glas života” bio je Momčilo Antonijević,travar, najbolji poznavalac biljnog sveta, čovek koji već dugo istražuje i sakuplja biljke.


Centralna tema emisije 2. Avgusta 2020. ukazuje na neuporedivu isplativost finalnog proizvoda u odnosu na prodaju sirovina. Upoznajte našeg sagovornika Aleksandra Vučkovića suvlasnika kompanije Happy Honey čiji su medovi sa raznim prirodnim dodacima srpskog voća poput maline, kajsije i šljive osvojili tržište Amerike.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета