ЛОВСТВОOrnitolozi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašli su u banatskom Potisju dva nova gnezda orlova krstaša, kako je navedeno, najređe ptice u Srbiji, koja je zakonom zaštićena.


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu.


Koliko je jelen poštovan kod nas, govori i to što se baš ovaj gorski kralj nalazi na grbu Srema, važi za jednu od najplemenitijih životinja na našim prostorima.


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Javni oglas za davanje prava na gazdovnje lovištima, a pravo na gazdovanje daje se na 10 godina.


Prvi nalazi šumske šljuke u Srbiji datiraju još sa kraja 17. veka prvi put na gnežđenju kod nas je zabeležena 1899. godine na Kopaoniku. Naučnici su otkrili da su šumske šljuke najbrže ptice letačice!


Jazavci su teritorijalne životinje, ali se ponekad mogu naći u malim grupama koji se zovu klanovi. Veličina grupe se kreće od dve do dvanaest jedinki.


Lovački savez Srbije obeležio je 125 godina postojanja, a tom prilikom su dodeljena najviša lovačka odlikovanja.


Srbija je uvela privremenu zabranu lova na grlicu, jarebicu i prepelicu, a izmene Pravilnika o proglašavanju lovostajem zaštićenih vrsta divljači sporazumno su doneli ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministarka zaštite životne sredine.


U Budimpešti se od 25. septembra do 14. oktobra 2021. godine održava svetska izložba lovačkih trofeja, a na ovoj manifestaciji učestvuje i naša zemlja.


U okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede uručeno je 52 ugovora o bespovratnim sredstvima za razvoj lovstva u Vojvodini za 2021. godinu.


Ovaj glodar po svojoj veličini spada u grupu velikih pacova.


Susret sa ovom impozantnom pticom je doživljaj koji se dugo pamti, dok lov na tetreba spada u najlepše i najuzbudljivije lovačke doživljaje.


Ovog leta, na različitim lokacijama po Srbiji, FAO je u saradnji sa Vojvodina šumama i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) organizovao više obuka o bezbednosti lova i afričkoj kugi svinja.


Svetska izložba lovačkih trofeja pod nazivom “One With Nature” biće održana u Budimpešti od 25. septembra do 14. oktobra 2021. godine. Lovački savez Srbije poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета