ЖИВОТ НА СЕЛУ


Ova priča je zasnovana na izjavama onih kojima se ovo dogodilo i obistinilo. Neko će odmah reći, ma to je bez veze. Možda, ali tako je bilo. Ovako ide.


Život jedne prosečne sredovečne žene koja nije u stalnom radnom odnosu u nekoj firmi, već samo domaćica u Srbiji. Znate li šta to znači? Ne, ne znaju svi! Znaju samo one žene koje tako žive!!


Srbija je poznata po rakiji koja se može dobiti od različitih vrsta voća. Međutim, da li znate da ona može da se napravi i od kupusa? Upravo je jednu takvu rakiju pre nekoliko godina napravio Stanimir Minić iz Donje Trepče.


Želite da imate lep i bujan travnjak, treba da vodite računa ne samo o pravilno pripremljenoj podlozi, već pre svega o optimalno odabranom semenu.


Kazan za pecenje rakije moze biti razlicitih konstrukcija da li će biti prevrtač ili klasični, šerpar ili lončar, manji ili veći? Da li ćemo ložiti na drva ili koristiti gas, otkriva nam Armin Tot, koji se proizvodnjom i preradom voća bavi godinama.


Po meni, socijalna pomoć koja se daje ljudima koji ništa ne rade trebalo bi da se preusmeri na plaćanje radnika koji bi radili u poljoprivredi i stočarstvu. Bila bi mnogo bolja situacija, kaže veterinar Dejan Živić


Septembar je mesec kada se treba osvrnuti unazad i sabrati rezultate, tragajuæi najviše za onim što se pokazalo kao pogrešan potez ili greška u koracima.


Prednost dvorišta i sve blagodeti koje ono nosi uvideli su građani kada tokom zabrane kretanja nisu mogli napolje, pa je sve više onih koji kupuju kuće i vikendice u blizini Niša, a pri odabiru lokacije presudno je da nekretnina ne bude daleko od grada, ali i da je u okolini više prirode i reka, saglasni su iz niških agencija za nekretnine.


Glumac Branislav Tomašević svoju karijeru izgradio je u Beogradu, ali svoj život ne vidi (samo) u gradu, pa je odlučio da se vrati i na selo - da obnovi imanje, bavi se voćarstvom, povrtarstvom, stočarstvom


Urbanizacija je godinama glavni trend u celom svetu. Većina ljudi rođenih u selima žuri u moderne gradove. Očigledno je da postoje velike razlike između seoskog i gradskog načina života. Teško je reći koji je bolji. Nijedan od njih nije iznad drugog.


Na Sardiniji je cena jednog hektara zemlje oko 17.000 eura, a u Liguriji 108.000 eura, što znači da na mestu poput Langhe jedan hektar vinograda može koštati milione.


Dok jedni smatraju da selu nedostaju mnoge prednosti koje ima grad, drugi ne mnogu zamisliti život bez mira i tišine koje nudi selo.


Живот на селу није лак. Тако бар тврде они који тамо живе или су село напустили. Ипак, постоји низ јединствених ствари које становници града никада нису искусили.


Циљ сваког конзервисања хране је спречавање размножавања и развоја микроорганизама. Сушење поврћа (дехидратација) је поступак којим се из свежег поврћа одстрањује вода. Под контролисаним условима температуре, влажности и ваздушних струја долази до испаравања воде до те мере да се обезбеди одређени квалитет и временска трајност производа.


Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета