Banana hleb pored slatke ima i svoju slanu varijantu (RECEPT)

Foto:freepik.com

Foto:freepik.com

Za one koji izbegavaju slatke namirnice...

Sastojci: 

– 3 zrele banane

– 1/4 šolje otopljenog putera ili maslinovog ulja

– 2 jaja

– 2 šolje brašna (može biti belo ili integralno)

– 1 kašičica praška za pecivo

– 1/2 kašičice sode bikarbone

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)

– 1/2 šolje rendanog sira (čedar, parmezan, gauda)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite pleh za hleb.

U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke. Dodajte otopljeni puter ili maslinovo ulje i jaja. Dobro promešajte.

U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa bananama, mešajući sve dok se ne sjedini.

Dodajte seckane sveže biljke i rendani sir u smesu i promešajte.

Sipajte smesu u pripremljen pleh za hleb.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 45 do 55 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.

Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi nekoliko minuta pre nego što izvadite hleb iz pleha. Nakon toga ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja.

Ovaj slani banana hleb je odličan kao prilog uz supu, salatu ili kao međuobrok.

Prijatno!

Banana hleb pored slatke ima i svoju slanu varijantu (RECEPT)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tropsko voće koje je vrlo hranljivo i puno vitamina...

Ovim poslom se bavite samo ako ga volite", kaže Dejan Dragićević iz Rakovice koji od malih nogu uz oca gaji ljubav prema biljkama, a danas ih u svom dvorištu ima na stotine.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Zategnite svoje lice sa ovom maskom koju će te napravite sami, vrlo je jednostavno napraviti a rezultatima će te biti više nego oduševljeni.

Na ishranu treba paziti, pa isto tako treba znati koje namirnice ne bi trebalo ujutru jesti na prazan stomak, da bi nam digestivni trakt normalno funkcionisao. U nastavku saznajte šta ne treba rano ujutru jesti, a za neke nemirnice ćete se iznenaditi!

Iako je voće svakako zdravo, neke vrste sadrže veće količine šećera, pa svi oni koji imaju problema sa dijabetesom bi morali da paze na količinu i vrstu voća koju unose u organizam.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета