Brzi kolač sa jabukama i grizom, sve mere su na šolje i lako se pravi
Foto:Printscreen/yutube
Poslastica koja je brzo gotova.
Sastojci:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
12 šolje mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin secer
12 kesice cimeta
2 rendane jabuke
Preliv:
4 kašike šećera
4 kašike mleka
4 kašike ulja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke, cimeta. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kolač ne porumeni. Vruć kolac preliti prelivom. Za preliv sjediniti na tihoj vatri sve sastojke.
Agroinfo.rs A03S
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Direktor zadruge jabuka Voćar iz Slankamena Nikola Kotarac rekao je danas da je rod ove godine manji za oko 40%.
Zbog sukoba u Ukrajini i oteženih mogućnosti za transport jabuka u Rusiju, srpski proizvođači ovog voća su počeli da traže nova tržišta za ogromne zalihe koje još nisu rasprodate.
Rat u Ukrajini negativno će se odraziti na spoljotrgovinsku razmenu Srbije sa Rusijom i izvoz domaće robe. Tržište Rusije veoma je važno za domaće proizvođače voća, koji pretežno izvoze jabuke na rusko tržište, naveo je za Novu ekonomiju Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Iako su jabuke nadaleko poznate kao veoma zdravo voće puno vitamina, neadekvatna konzumacija ipak može izazvati brojne probleme, pa je važno biti oprezan.
Verovali ili ne, jabuke sadrže sve potrebne sastojke koji se bore protiv lošeg holesterola, a samim tim i začepljenja arterija i bolesti srca.
Kada je u pitanju izvoz srpskih jauka u Rusju, put je dug, a naročito kada se doda još15 dana za sve potrebne kontrole. Ovo je situacija sa voćem iz Tavankuta, malog sela kod Subotice. Šleperi sa jabukama koje imaju urednu dokumentaciju od 13. novembra na granici sa Rusijom stoje između 15 do čak 25 dana.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета