Ideje za brzu pripremu večere
Foto: Pixabay.com
Postoje recepti za jela koje ćete moći da spremite i zatvorenih očiju. Još ako ih obogatite određenim sastojcima i ukrasite omiljenim začinima, sigurno ćete udovoljiti i najzahtevnijima.
Predstavljamo vam nekoliko brzih, lakih i više nego ukusnih recepata.
Sendviči sa pršutom i gaudom
Ko kaže da sendviči ne mogu biti dobra večera. Iznenadite bližnje ovim neverovatno lakim receptom. Sve što je potrebno je da imate dobar hleb, može i francuski hleb ili zemička, i isečete na jednake kriške.
Namažite ih sa malo maslaca, stavite parče pršute i preko gaudu. Na kraju možete iseći i dodati pečurke, najbolje one iz tegle. Posipajte majčinom dušicom i stavite da se peku. Poslužite ih uz paradajz salatu sa maslinovim uljem i bosiljkom.
Punjeni krompir
Potrebno je: 2 veća krompira, 2 šolje rendane mocarele, 4 lista slanine, 4 jajeta, svež peršun, so, biber
Priprema: Krompir dobro operite žicom za ribanje, pa ga izbušite viljuškom. Pecite ga sa sve korom na 200 stepeni oko sat vremena. Ostavite da se malo prohlade, pa presecite na pola po dužini krompire. Iz sredine izvadite malo "mesa" kašikom. U udubljenje stavite po malo sira slanine i razbijte po jedno jaje u svaku polovinu. Sve začinite solju, biberom i seckanim peršunom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Služite sa prilogom po želji.
Brze kiflice
Brze su koliko vi brzo možete zamesiti, dok se pećnica greje one se dižu!
Sastojci:
- 600g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 dl ulja
- 1 kisela pavlaka
- 1 suhi kvasac razmućen u
- 2 dl toplog mleka
Priprema:
- Zamesite testo, razvaljajte krug, režite trokutiće, motajte kiflice.
- Dok se pećnica zagrije na 180C kiflice se “odmaraju”.
- Premazati jajetom i peći 15 minuta.
Pržene lepinjice s jogurtom
Potreban materijal:
300ml jogurta, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kašičica sode bikarbone, 500g brašna, ulje za prženje
Priprema:
Pomešati jogurt sa solju, šećerom i sodom bikarbonom. Postepeno dodavati brašno, pa miskresom, nastavkom za testo, zamesiti glatko testo. Staviti ga u frižider da odstoji na nekih 10-15 minuta. Izvaditi ga, premesiti i podeliti na 6-8 delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom na veličinu tiganja i ostaviti 5-10 minuta da se odmara na sobnoj temperaturi. Dobro zagrejati ulje u tiganju, ali smanjiti vatru kada se stave da se prže lepinjice.
Pržite ih jednu po jednu, sa okretanjem sa obe strane. Pržene lepinjice staviti na papirni ubrus da upije višak masnoće. Poslužiti uz prilog po želji.
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета