KAKO SPREMITI SPANAĆ? Sačuvaćete sve hranljive materije
Foto:freepik.com
Dobićete pun ukus spanaća, samo ako ga ovako spremite.
Spanać je prirodni izvor vitamina, minerala i vlakana.
Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma.
Spanać je odličan izbor kada je u pitanju prilog, koji se priprema za ručak ili večeru.
Brzo i jednostavno se sprema, a ima dosta hraniljivih sastojaka.
Ako želite da kupite najkvalitetniji spanać onda su mart, april i maj idealni meseci.
Tada je najkvalitetniji i ima najbolji ukus, ali možete ga naći tokom cele godine, pun hranljivih materija, a od njega možete da pravite nadev za pitu, prilog ili salatu.
Osim ukusa bitno je da spanać ne kuvate predugo jer tako gubi većinu hranljivih materija, a možete da ga jedete i svežeg, bez ikakve termičke obrade.
Ako ga koristite kao salatu onda ga samo operite, a ako ipak niste ljubitelj svežeg povrća, predlažemo vam da ga blanširate.
To znači da u šerpu sipate vodu, pa kada ona proključa dodajte spanać i so.
Ostavite u vodi 3-4 minuta i onda procedite.
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Ovo su najukusnije i najzdravije prženice koje možete da pripremite, a gotove su za samo 15 minuta!
Gvožđe je jedan od najvažnijih elemenata u ljudskom telu i neophodan je za sintezu hemoglobina koji je dalje odgovoran za isporuku kiseonika organima i tkivima.
Iako su neke namirnice izuzetno zdrave za naš organizam, ukoliko se preterano ili nepravilno konzumiraju mogu imati negativan uticaj na naše zdravlje.
Redovan unos vitamina je vrlo bitan. Svakodnevno unošenje svežeg voća i povrća je neophpdno, a salata čiji recept predstavljamo će vam dati neophodnu energiju da zdravi izgurate dan.
Spremite krem sir, nekuvanu testeninu, mleko i još par sastojaka Vreme spremanja je oko 45 minuta i ovo su mere za osam porcija skojima će te svakog gosta oduševiti.
Istraživači sa Karolinska instituta tvrde da nitrati, koji se nalaze u spanaću i još nekom povrću, značajno povećavaju snagu mišića.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета