Najbolji recept za staru dobru domaću KISELU TURŠIJU
Foto: Pixabay.com
Kako biste na zimu uštedeli i imali zalihe ukusnih i zdravih obroka, pripremite na vreme domaću kiselu turšiju.
Šarena salata recept
Za pripremu šarene salate za zimnicu će vam biti potrebno sledeće: 9 kg povrća po izboru, 2 l vode, 1 l sirćeta, 150 gr šećera, 200 gr soli, 1 vinobran i 1 kesica bibera. Povrće lepo iseckati pa staviti u posudu. U drugu posudu pomešati vodu, so, sirće, šećer, biber i vinobran i mešati dok se ne otopi. Povrće preliti smesom pa poklopiti poklopcem i ostaviti da odstoji 24 sata.
Rezana paprika
Evo jednog odličnog recepta za rezane paprike. Samu količinu sastojaka sami odredite. Paprike je potrebno očistitipa iseći na rezance i blanširati par minuta. Kada se ohlade poređati ih u teglu. Potom preliti paprike sa smesom sačinjenom od sirćeta, soli i vode pa potresti teglu. Onda tegle staviti u posudu, preliti toplom vodom i grejati oko 35 minuta.
Bakina kuhinja zimnica
Nijedan recept za zimnicu ne može nadmašiti bakin. Predstavljamo vam recept za cepkanu papriku na bakin način. Neophodno je: 5 kg paprika, 5 kašika sirćeta, 1 kašika soli, 100 ml ulja, celerov list I 1 glavica belog luka. Prvo paprika očistiti pa ispeći. Potom je iscepkati ostaviti u rešetku 1 sat da se ocedi. U šerpi sipati ulje pa kad se ugreje dodati paprika I so. Oko sat vremena neka se prži pa dodati ostale sastojke. U tegle pakovati pa te tegle satviti u rerun na 90 stepeni oko 90 minuta. Ostaviti da prenoći.
Paprike punjene sirom zimnica
Prepoznatljivi miris paprike koji svi volimo nas podseća na detinjstvo. Punjene paprike sa sirom su mnogima favorit zboj jednostavnog, a ukusnog recepta. Količinu sami birate a evo načina na koji se sprema: Paprike dobro oprati i očistiti pa ostaviti da se ocede. U posudi surutku prokuvati i posoliti pa ostaviti da se ohladi. Sir izngječiti pa njime napuniti očišćene paprike. Potom paprike poređati u tegle i preliti surutkom. Tegle čuvati na tammom i hladnom mestu.
Karfiol zimnica
Ovo je recept za kiseli karfiol koji će se savršeno uklopiti kao prilog za razna jela. Potrebno je: 5kg karfiola, 5 l vode, 400 gr šećera, 200 gr soli, 125 ml esencije I 1 kesica vinobrana. Karfiol oprati I na cvetiće iskidati pa ostaviti sa strane da se osuši. U vodu dodati so I šečer pa izmešati I dodati esenciju I vinobran. Kada se naređa karfiol u tegle dodati tečnost I dobro zatvoriti tegle.
Feferoni za zimnicu
Feferone su pikantne papričice pa ukoliko volite ljuto ovaj recept morate da isprobate. Sastojci koji su neophodni su: 500 gr feferona, 500 ml vode, 500 ml sirćeta, 2 kašike soli i 4 kašike šećera. Feferone dobro oprati pa očistiti i probušiti kako bi mogla tečnost da uđe. Šećer, so i vodu staviti u posudu da provri onda dodati feferonei kuvati oko 2 minuta. U teglu ih ređajte i dobro nabijte jednu uz drugu pa ih prelijte tečnošću u kojim su se kuvale. Hermetički ih zatvorite i čuvajte na suvom mestu.
Paprika u senfu
Idealna salata koja se slaže sa pečenjem, kobasicama. Potrebni sastojci crvene paprike 30 kom, alkoholno sirce 2.5 dl, voda 2.5 dl, secer 2 kasike, so, 1 kasika biber, lovorov list, senf 500 gr, ulje 2.5 dl
Kako pripremiti
Crvene paprike narezite na deblje rezance i kuvati 10 minuta u razredjenom sircetu kojem ste dodali secer,so,biber i lovorov list.Zatim papriku ocediti i ohladite U senf dobro umesati ulje,zatim pripremljenu parpiku i sve staviti u tegle. Zavezite celofanom i stavite na hladno mesto
Izvor:majkapriroda.com
Komentari
tadalafil levitra Impossible, the general god of the universe can not break my armor
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Karfiol je jedno od najpopularnijih povrća. Zdrava i niskokalorična, često se nalazi u našoj kuhinji.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.
Danas se slave Svetih 40 mučenika, praznik u narodu poznatiji kao Mladenci koje prema tradiciji praznuju svi parovi koji su brak sklopili prethodne godine.
Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета