Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Postoji nekoliko načina kuvanja kukuruza, ali kada probate da ga skuvate u kremastoj kaši mleka i putera

Ova metoda kuvanja kukuruza garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci:
5 kašika mladog kukuruza
1 litar vode
200 ml mleka
115 grama putera i
1 kašika soli

Priprema:
1. Ogulite kukuruz i prerežite ga na pola.

2. U velikom loncu zagrejte vodu.

3. Kada voda proključa, dodajte mleko i puter.

4. Posolite kupku i dodajte komade mladog kukuruza.

5. Delimično prekrijte lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, ili dok zrno ne postane mekano.

Prijatno!

Kuvani kukuruz koji se topi u ustima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas odluku da će biti zadržana ista granična vrednost aflatoksina M1 u sirovom mleku od 0,25 μg (mikrogram) /kg u narednih godinu dana, odnosno do 1. decembra 2025. godine.

Povodom toga što se od strane pojedinih asocijacija proizvođača mleka na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija širi lažna i netačna vest o ukidanju premija za mleko, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava javnost o sledećem:

Upravni odbor Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga predlaže skupštini udruženja da se održi protest proizvođača mleka u petak 09.08.2024. godine u 12 h u Šapcu.

Krava bi mogla da proizvodi 1 gram insulina po litru mleka, a svaki gram insulina jedak je kao 28.818 jedinica insulina

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета