Napravite HRSKAVI SIR kao večernju grickalicu

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

Zagrejte rernu na 250 stepeni F i obložite pleh za pečenje papirom za pečenje , u zavisnosti od količine listova sira koju pravite. Ovo je zaista važan korak jer se hrskavice ne lepe za pergament i lepo se uklanjaju nakon pečenja. Osim toga, odstranjuje deo ulja koje se oslobađa tokom procesa, a čišćenje je minimalno.

Uklonite papir između njih i složite ih ravnomjernu po plehu. Jednu po jednu krišku, položite  ravno na pleh obložen papirom za pečenje. Iako ne moraju biti jako udaljeni, pazite da se ne dodiruju.

Uverite se da je rešetka za pečenje postavljena u srednji položaj prethodno zagrejane rerne. Stavite pleh u rernu i pecite 35 minuta na 250 stepeni F. Nakon 35 minuta u rerni, izvadite i ostavite da se ohlade na plehu. Kada se ispeku, oslobađa se mnogo ulja, pa ih nakon što se ohlade stavite na papirni ubrus da upije višak pre posluživanja.

Agroinfo.rs

Napravite HRSKAVI SIR kao večernju grickalicu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako imate naviku da skidate koru sa sira, radite pogrešnu stvar. Naime, stručnjaci ukazuju da je kora jestiva i da upravo ona siru daje ukus i teksturu.

Jelo popara se spominje i u tradicionalnoj kuhinji Grka i nosi sličan naziv – Παπάρα, pripremaju ga i susedi Bugari i zovu ga isto kao mi, s tim što ga ponekad prave od svežeg hleba. Na prostoru Turske, poparu zovu tirit i to je za njih specijalitet narodne kuhinje.

Bademovo brašno, za razliku od pšeničnog, najpre nema glutena, što ga čini znatno zdravijom varijantom.

Slatko alkoholno piće često obogaćeno ukusom voća. Likeri su većinom izuzetno slatki, te imaju visok postotak alkohola (između 15% i 40%), što ih ubraja u kategoriju žestokih alkoholnih pića.

Mnogi ljudi u svetu vole dobar komad sira, a svaka regija ima svoj način proizvodnje. Sir je mlečni proizvod koji je i univerzalan i svestran.

Na ovakav način možete peći bolo koje povrće, jednostavno se priprema i jako je ukusno!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета