Neočekivani rezultat: Prelijte pomfrit ovim sokom i bićete iznenađeni
Foto:freepik.com
Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj. Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav.
Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako god želite. I da jedete kao prilog uz meso, ili samo uz kečap ili majonez.
Kako god da odaberete, bitno je da ga napravite kako valja. Pomfrit zlatne boje i hrskave korice dobićete ako krompir prethodno prelijte sprajtom.
Ovaj gazirani sok ga čini neverovatno ukusnim.
Sastojci:
600 g krompira
1,2 l sprajta
Priprema:
Krompir oljuštite i operite, pa isecite kao za pomfrit, na deblje trake.
Zatim ga stavite u posudu i prelijte sprajtom.
Ostavite minut, dva, pa izvadite iz posude i obrišite ubrusom. Pecite u zagrejanom ulju.
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Za one koji izbegavaju slatke namirnice...
Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj. Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav.
Dobićete pun ukus spanaća, samo ako ga ovako spremite.
Prolazimo kroz prazničnu sezonu, obilje hrane, i punih stomaka. Međutim, šta raditi sa onim što nije završilo u stomaku? Ostaci hrane često ostaju nakon prazničnih trpeza.
Ko god je probao azijsko ulje napravljeno od crvenih čili pahuljica, gočugarua, belog luka i drugih sastojaka, oduševio se.
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета