Nepečena poslastica:Grčka sladoled torta
Foto:Printscreen/yutube
Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić
Ko ne voli sladoled? A ako je još i torta od sladoleda, pa oduševljenju nema kraja. E baš takav recept sa nama je podelila Ana Krstajić Krstić, autorka profila „anina kuhinja“, diplomirana novinarka i master komunikolog, zaposlena kao marketing menadžer. Iako joj je kuvanje samo hobi, uživa u svakom trenutku spremanja poslastica i đakonija, i jako je zadovoljna povratnim reakcijama na njen trud. Poslastica koja se pravi brzo i lako, a nema paljenja rerne oduševiće sve koji je budu probali.
Recept:
Sastojci:
- 1l mleka
- 300 g šećera
- 3 želatina
- 125 g napolitanki sa lešnikom
- 125 g mlevenog keksa
- 500-600 g voća po želji
- 400 g šlaga
Priprema:
Mleko zagrejte sa šećerom dok se šećer ne otopi. U malo vode aktivirajte želatin, pa dodajte u mleko i kuvajte na laganoj vatri 5 minuta dok se želatin ne istopi. Zatim ohladite mleko, pa ga umutite sa šlagom. Podelite na 3 dela pa u prvi deo dodajte keks, rasporedite u kalup. U drugi dodajte napolitanke, pa stavite preko dela sa keksom. Dodajte voće u treći deo pa prebacite u kalup. Ostavite u frižideru dok se ne stegne pa dekorišite po želji.
Agroinfo.rs/A03S
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета