Nepečena poslastica:Grčka sladoled torta

Foto:Printscreen/yutube

Foto:Printscreen/yutube

Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić

Ko ne voli sladoled? A ako je još i torta od sladoleda, pa oduševljenju nema kraja. E baš takav recept sa nama je podelila Ana Krstajić Krstić, autorka profila „anina kuhinja“, diplomirana novinarka i master komunikolog, zaposlena kao marketing menadžer. Iako joj je kuvanje samo hobi, uživa u svakom trenutku spremanja poslastica i đakonija, i jako je zadovoljna povratnim reakcijama na njen trud. Poslastica koja se pravi brzo i lako, a nema paljenja rerne oduševiće sve koji je budu probali. 

Recept:

Sastojci:

- 1l mleka
- 300 g šećera
 - 3 želatina
- 125 g napolitanki sa lešnikom
- 125 g mlevenog keksa
- 500-600 g voća po želji
- 400 g šlaga

Priprema:
Mleko zagrejte sa šećerom dok se šećer ne otopi. U malo vode aktivirajte želatin, pa dodajte u mleko i kuvajte na laganoj vatri 5 minuta dok se želatin ne istopi. Zatim ohladite mleko, pa ga umutite sa šlagom. Podelite na 3 dela pa u prvi deo dodajte keks, rasporedite u kalup. U drugi dodajte napolitanke, pa stavite preko dela sa keksom. Dodajte voće u treći deo pa prebacite u kalup. Ostavite u frižideru dok se ne stegne pa dekorišite po želji.

 

Agroinfo.rs/A03S

Nepečena poslastica:Grčka sladoled torta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета