Ovo povrće je hit u Srbiji! Marinirano, jeftino, ukusno i puno zdravlja!
Foto:freepik
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
Crveni luk smanjuje visok holesterol, flavonoidna jedinjenja – ista jedinjenja koja daju luku njihovu upečatljivu pigmentaciju – smanjuju lipoprotein niske gustine (LDL) ili „loš“ holesterol kod gojaznih ljudi koji su u riziku od srčanih bolesti, piše Daily Record.
Crveni luk se koristi i u narodnoj medicini, a mnogi veruju da u njegova isceljujuća svojstva. U nekim delovima sveta marinirani luk se standardno sprema i sastavni je deo trpeze. Sada kada smo otkrili koliko je lako i jeftino pripremiti ga, preporučujemo i vama da to uradite.
Sastojci:
3 tanko sečena crvena luka
300 ml belog vinskog sirćeta
mala šoljica vode
1 kašika šećera
1 kašičica morske soli
2, 3 lista lovorovog lista
8 zrna crnog bibera
Priprema:
Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.
Agroinfo.rs/K03S
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
U jeku turističke sezone, otkupljivači su prestali da kupuju paprike i krastavce od povrtara sa područja Virovitice.
U svakodnevnim kućnim aktivnostima, ponekad nam je potrebno otkriti neke nekonvencionalne trikove. Često se oslanjamo na hemikalije, ne shvatajući koliko mogu biti štetne za nas i našu okolinu.
Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.
Na području naše zemlje trenutno je u toku proizvodnja rasada paradajza, krastavaca, kupusnjača, paprike i drugog povrća.
Saznaće te ali i naučiti nešto novo i zanimljivo o biljkama koje verovatno niste znali...
Pašteta od povrća, posebno ako je sami pravite, sjajan je izbor za zdrav početak dana i prvi jutarnji obrok.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета