Sačuvajte svežinu namirnica tokom roštiljanja u prirodi!

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Isplanirali ste druženje uz roštilj na otvorenom, ali hranu je teško održati svežom i hladnom. Povrće, voće i salate obično svi držimo u frižideru, ali o prirodi to nije moguće.

Ali postoji rešenje a to su  aluminijumske posude za jednokratnu upotrebu, koje se inače često koriste na izletima. Potrebno vam je dve posude, od kojih ćete jednu napuniti vodom do pola i staviti u zamrzivač da prenoći.
Hranu koju bi trebalo održati hladnom i svežom, stavite u drugu identičnu posudu. Posudu sa hranom stavite preko posude sa ledom i sve dobro uvijte u aluminijumsku foliju.

Tako se hrana neće ugrejati, i moći ćete da uživate i kada nemate frižider u blizini. Ovaj trik idealan je za sveže salate od povrća, kao i za umake ili priloge koji u sebi sadrže majonez ili pavlaku.

Agroinfo.rs/krstarica.com

Sačuvajte svežinu namirnica tokom roštiljanja u prirodi!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako da od običnog panja napravite nešto zanimljivo otkrićete u nastavku teksta

Sigurno se mnogima od vas desila situacija nekad u životu, da ponesete konzervu ali da zaboravite otvarač. Zato ako vam se ikada desi da krenete negde na izlet ili u prirodu , tu je ovaj video klip….

Pripremite sebi lagan prijatan obrok koji će vas zasititi, a ujedno će te uneti i zdrave namirnice.

Salata čiji recept vam predstavljamo je idealna za jačanje imuniteta, ali i sve one koji se oporavljaju od srčanog i moždanog udara. Potrebni su vam listovi maslačka i jagorčevine.

Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета