Da li je ovo najskuplja mašina Sajma poljoprivrede? (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Samohodna prskalica Horsch leeb 6.300 vn je najskuplja mašina ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede i košta neverovatnih 607.000 evra.

Pored Dana stočara koji svake godine privlači veliku pažnju, posebno zbog bikova rekordera poput ovogodišnjeg šampiona Jablana iz Mačve, posetioce kao magnet privlače i ogromne poljoprivredne mašine, skuplje od mnogih luksuznih stanova, kuća i automobila.

Reč je o mehanizaciji poput komabajna i traktora koji koštaju blizu 700.000 evra.
Štand na kome ova čudovišna mašina može da se vidi je Agromarket Machinery, koji pored ovog modela, ove godine izlaže i druge kojima cena nije mnogo niža od ove. 

U pitanju je prskalca koja služi za efikasnu hemijsku zaštitu useva koju je moguće postići isključivo samohodnim prskalicama visokog klirensa, sa većim radnim zahvatom, bržim radom, boljim manevarskim osobinama, većim rezervoarom i bržim punjenjem, što podrazumeva i veću produktivnost.

Sajam će obeležiti ova izložba poljoprivredne mehanizacije, izložba organskih proizvoda, i proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta, nacionalna izložba stoke, i izložba genetskih potencijala. Tu su i Dan voćara, Dan stočara, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti nova početna tačka za sve buduće saradnje. 

O ovogodišnjem sajmu
Međunarodni poljoprivredni sajam koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja i Srbije, otvoren je danas na novosadskom sajmu, a u fokusu je održiva poljoprivreda. Kako je najavljeno, u okviru sajma biće održano više od 40 događaja.

Sajam se održava 91. put, a posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Najaktuelnije teme iz oblasti agrara biće obrađene kroz stručne skupove, okrugle stolove, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Poslovna okupljanja, podrazumevaju i sustrete sa privrednim, naučnim i političkim delegacijama, ali i direktne sastanke privrednika iz celog sveta. Prvog dana Sajma posetioce očekuje konferencija na temu održive poljoprivrede u Srbiji sa pregledom situacije, dostupnih programa i iskustava korisnika.

 

Agroinfo.rs/B09S 

Da li je ovo najskuplja mašina Sajma poljoprivrede? (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Treći po redu Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, Agro Belgrade 2022. na programu je od 27. do 29. januara na Beogradskom sajmu.

U okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede uručeno je 52 ugovora o bespovratnim sredstvima za razvoj lovstva u Vojvodini za 2021. godinu.

Diskusija posvećena formiranju radne grupe za unapređenje mera podrške za razvoj organske proizvodnje u AP Vojvodini održana je u okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede. Od ranije je poznato da organska proizvodnja predstavlja značajnu šansu naše zemlje, te da se površine pod ovim kulturama povećavaju.

U okviru 88 Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je ugovore poljoprivrednim proizvođačima koji se odnose na subvencije za investicije u fizičku imovinu.

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika u okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede, održana je tribina “Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU”. Tom prilikom je istaknut značaj omladinskog preduzetništva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета