Konkurs za nabavku traktora iz IPARD III programa otvoren do 8. novembra

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Za nabavku je opredeljeno je 2,69 milijardi dinara

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede raspisala je konkurs za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora u okviru IPARD III programa, a zahtevi se podnose do 8. novembra, objavila je ova uprava.

Za nabavku je opredeljeno je 2,69 milijardi dinara a visina podsticaja iznosi od 60 do 75 odsto prihvatljivih troškova investicije.

Visina podsticaja zavisi od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik ili proizvođač sertifikovanih organskih proizvoda, kao i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

 

 

Agroinfo.rs/T02S 

Konkurs za nabavku traktora iz IPARD III programa otvoren do 8. novembra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Marija je preuzela na sebe ulogu domaćina kuće već u trećem razredu osnovne škole, jer joj je otac iznenada preminuo. Naučila je da ore, tanjira, seje, pa čak i da upravlja kombajnom. Ima i vozačku za kamion.

Prema pisanjima medija, od oko 200 traktora, koje u okviru državnog projekta subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede posredstvom Svetske banke uz podršku Asocijacije malinara, Ivanjičanima je podeljeno svega 12, i to baš, pred izbore krajem marta.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Uskoro će na tržištu biti dostupan traktor domaće proizvodnje snage 90 konjskih snaga koji će proizvoditi belopalanačka kompanija "Majevica servis doo".

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета