Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuje konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije Vojvodine, podrška do 1,2 miliona

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Mmaksimalni iznos podrške po korisniku biće 1,2 milion dinara, a ukupno će u okviru konkursa biti dodeljeno 200 miliona dinara. Mladi poljoprivrednici dobiće podršku u iznosu 90 odsto prihvatljivog troška njihove investicije, ne više od 1,2 milion dinara.

Moći će da konkurišu poljoprivrednici stariji od 18 godina, koji u momentu podnošenja prijave ne mogu imati više od 40 godina. Neki od uslova su da podnosilac prijave mora imati prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, da mora imati objekat za smeštaj životinja u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavka priplodnih grla i opremanje farmi); da mora imati objekat u kojem će se obavljati prerada u vlasništu ili zakupu u periodu od najmanje pet godina (zakup počinje od dana podnošenja zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava) – ukoliko aplicira za Podršku preradi na gazdinstavu, da mora imati u vlasništvu životinje – ukoliko aplicira za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavku mašina i opreme za pripremu stočne hrane u sektoru mleko i meso)

Takođe, da nije dužan za poreze i naknade, da za planiranu investiciju ne koristi podsticaje po nekom drugom osnovu (subvencije, podsticaji)…

Podsetimo, ranije je zbog nedostatka novca u pokrajinskoj kasi zbog kovid -19 krize, konkurs za mlade stopiran. Prošle godine trebalo je da mladi poljoprivrednici u Vojvodini dobiju ukupno 270 miliona dinara.

Izvor:agrosmart.net

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavljuje konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima sa teritorije Vojvodine, podrška do 1,2 miliona

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета