Agroinfo predstavlja: Ovako izgleda berba najskupljeg manga na svetu (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Mango je egzotično voće poreklom iz Južne Azije. Širom sveta postoji nekoliko stotina sorti manga, a u nastavku vam predstavljamo najskuplju plantažu manga na svetu i proces manipulacije ovim voćem.

Crveni mango je težak oko 700 g i košta 70 dolara. Japanski crveni mango sa kojim se danas upoznajemo ima 15 puta slađi ukus od običnog manga.

Na ogromnoj plantaži manga u Japanu koja podrazumeva poseban način gajenja ispod plastičnih krovova koji omogućavaju veći procenat uspešnosti proizvodnje, grane manga se najpre vezuju za gornje žice kako bi se podstaklo oprašivanje. Ovim će se povećati aktivnost pčela koje u ovoj fazi obavljaju svoj deo posla i čitav proces je važan za uspešan rast i razvoj plodova.

U fazi razređivanja plodova, radnici na ovoj plantaži uklanjaju male plodove kako bi omogućili većim primercima da se bolje razviju. Proces je vrlo kompleksan i svaka biljka je posebno okačena na držače kako bi plod bio u idealnoj poziciji za rast i razvoj.

U određenoj fazi, plod se umota posebnim materijalom kako bi bolje rastao i kako bi se izbegla oštećenja od glodara.

Kada za to dođe vreme, tj kada je plod gotovo zreo, on se, dok je još na peteljki, pažljivo stavlja u rastegljivu mrežu i ostaje samo da priroda učini poslednji korak, a to je da plod sam otpada sa peteljke i upada u mrežu koja ga zadržava da ne padne na zemlju.

U drugom delu plantaže, mango se gaji pod otvorenim nebom i radnici su angažovani za berbu. Oni rukama ili posebni štapovima ubiraju plodove, otkidaju peteljku ako je to potrebno, peru mango i klasiraju ga.

Još jedna od metoda branja je kada je radnik u hidrauličnoj korpi koja ga podiže do određene visine kako bi dohvatio visoke plodove. Ubrani mango od spušta u vreću, koja se nalazi u korpi koja ga podiže, koju na kraju prazni i sav plod se pakuje u duboke kutije (gajbe).

Gajbe se pakuju na palete i skladište. Nakon toga se peru.

Čitavom procesu se pristupa vrlo pažljivo kako plodovi ne bi bili oštećeni i kako bi na tržištu ostvarili najveću moguću vrednost.

Agroinfo.rs

Agroinfo predstavlja: Ovako izgleda berba najskupljeg manga na svetu (VIDEO)

Komentari

Compound A9 is prepared using general procedure 19 cialis cheapest online prices You can learn more about menopause and steps you can take to ease bothersome symptoms in the Breastcancer

[url=http://finasteride.science/finpecia.html]finpecia 1 mg[/url]

[url=https://sildenafil.live/kamagra.html]kamagra where to buy pharmacy online[/url]

[url=https://diflucan.africa/]diflucan in usa[/url]

[url=https://allopurinol.pics/]allopurinol buy no prescription[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Verovali ili ne, ovo egzotično voće koje dolazi iz Afrike, a zove se kivano, može se uspešno gajiti i u našim uslovima. Seje se krajem aprila, početkom maja, nije preterano zahtevna, a uspeće čak i u saksiji.

Džinovska lignja duga 3,35 metara pronađena je živa na obali u Japanu. Ova životinja inače živi u dubokom moru i vrlo retko se može videti na obali.

Detoksikacija organizma je vrlo važna. Njome čistimo naše telo od otrova i tako mu pomažemo da duže ostane zdravo i vitalno.

Jedna od najčudnijih stvari koje ste možda čuli kada je kulinarstvo u pitanju je priprema veoma otrovne ribe koju Japanci vole da konzumiraju. U pitanju je riba fugu koja luči otrov 1.250 puta jači od cijanida.

Kada se gaji u bašti, kumkvat može porasti i do dva i po metra, a raširiti se do dva metra. Ako se kumqat gaji u saksiji, biće znatno manji.

Na svetu postoji na desetine hiljada različitih vrsta voća, a koliko god bilo neobično, u raznim krajevima sveta je deo svakodnevne ishrane.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета