Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Uzgoj zečeva - poslovni profitabilan, i ne zahtijeva mnogo finansijskog ulaganja u početnoj fazi.

Da bi se postigli dobri rezultati, treba da se zna  kako da pravilno proizvedu,  hranjenje i parenje životinja. Osim toga, morate biti svjesni kako proizvesti klanje kunića.

Svako zna prednosti domaćeg mesa kunića - on je dijetetski, prirodan i ukusan.Uzgajivači ne samo da hrane svoju porodicu s ovim delikatnim proizvodom, već i od njega imaju koristi - osim što prodaju meso, cene  i životinjsku kožu.

Postupak klanja za početnike u kuniću čini se zastrašujućim i teškim, ali ako pogledate, u tome nema ništa teško, iskusni vlasnici mogu ubiti životinju za 5 minuta. Glavna stvar je izvršiti klanje zečeva tako da životinja ne trpi dugo vremena, nakon što ispravno ukloni kožu i rezbaće trup.

Ako su zečevi potrebni samo za meso, onda  se mogu zaklati u doba od 4 do 5 meseci, bez obzira na godišnje doba, najvažnije je da je životinja imala vremena za dobijanje na težini

Zabranjeno je ubijati trudne zečeve i novorođenčad.

Međutim, postoji jedan nedostatak u njihovom uzgoju - često se razbole. Stoga, pre klanja, proverite je li kunić zdrav, inače meso neće biti korisno.

Izvor:agrolib.rs

Meso kunića

Komentari

321 pp 336 341 tadalafil cialis IV hydralazine has had increased off label use in the setting of hypertensive emergencies

Microcytic, or small celled anemia, may be due to iron deficiency, but also zinc deficiency cialis with dapoxetine 6 million people in the world and each year there are 1

And when their baby was born Monday, they named her Taymaa Гў buy cheap cialis discount online

best place to buy cialis online The findings depicted in this image are

cout levitra belgique e, MDA MB 231 cells were transfected with pCDNA3

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Miksomatoza je najpoznatija virusna bolest kod kunića. Pripada grupi takozvanih pox virusa. U nastavku teksta saznajte više o simptomima ove bolesti, prevenciji i lečenju.

Meso kunića je belo, a prednost ove vrste mesa u odnosu na druge koje koristimo u našoj kuhinji je, zbog, kako smo rekli, malog sadržaja masti i holesterola, što ga čini pogodnim za ishranu srčanih bolesnika, starijih osoba i u dijetama s malo soli. Zbog ove svoje posebne vrednosti i izuzetne hranljivosti, preporučuje se svima kojima je potrebna visokoproteinska ishrana.

Kunići novozelandske crvene pasmine vrlo su pogodni za početnike uzgajivača kunića.

Samo se on tako brzo razmnožava, samo on tako brzo raste. Samo kunić u jednoj godini trideset puta nadmaši svoju težinu.

Кокцидиоза и миксоматозе две су најчешће и најопасније болести кунића.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета