Rešenje za prehladu u kuvanom belom ili crnom vinu
Foto: Pixabay.com
Vino sadrži brojne materije koje pozitivno utiču na čitav organizam, na jačanje imuniteta, a takođe se crno kuvano vino koristi i kao lek za prehladu.
Kuvano belo vino nije ništa manje lekovito od crnog kuvanog vina. Belo kuvano vino, kao i crno kuvano vino, može se koristiti kao lek protiv prehlade. Sastojci belog vina takođe pozitivno utiču na poboljšanje cirkulacije, a takođe ima i antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno dejstvo.
Za recept za belo kuvano vino potrebni su vam sledeći sastojci:
750 ml belog vina
1 limun
7 kašika meda
6 komada karanfilića
Prstohvat cimeta
1 kašika izrendanog đumbira
Prvo ugrejte vino, pa dodajte preostale sastojke. Izrendajte koru limuna i nju ubacite u vino. Kad vino krene da ključa, dodajte imalo limunovog soka. Nastavite da kuvate vino sa ostalim sastojcima i sklonite ga sa vatre pre nego što proključa.
Kako se kuva vino ?
Vino se obično kuva u kombinaciji s nekim začinima kao što su cimet, karanfilić, biber, muskatni oraščić, čili, kora od narandže, kora od limuna, đumbir itd.
Za kuvanje možete koristiti kako crno, tako i belo vino. Najbolje je da za kuvanje koristite kvalitetno vino, koje biste inače pili. Kao zaslađivač možete koristiti šećer ili med. Vino se kuva na tihoj vatri da bi se dobio jači ukus začiina. Vino treba skloniti sa vatre pre nego što provri (otprilike na 80 stepeni). Grejano vino treba proediti pre konuzmiranja i pije se dok je još toplo.
Recept za crno kuvano vino za prehladu je veoma jednostavan .
Potrebni su vam sledeći sastojci:
1 čaša crnog vina
1 čaša vode
1 kašika meda
Prstohvat bibera
Prstohvat muskatnog oraščića
Prstohvat cimeta
4 komada karanfilića
Kora od 1 narandže
Priprema: Prvo zagrejte vino, pa dodajte preostale sastojke i kuvajte na tihoj vatri. Mešavinu vina i začina sklonite sa vatre pre ključanja, kada se dostigne temperatura od nekih 80 stepeni i to je sve.
Kuvano vino sa biberom
Za kuvano vino sa biberom potrebni su vam sledeći sastojci:
4 dl crnog vina
1 dl vode
Komadić cimeta
5-6 zrna crnog bibera
15-ak celih karanfilića
1 kašičica šećera
½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
Sve sastojke pomešajte i stavite u posudu za kuvanje da prokuvaju. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da ključa 5-6 minuta. Kada je taj proces gotov, procedite vino i pijte.
Izvor:www.prirodnoizdravo.com
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino.
Sa hladnijim vremenom dolaze i prehlade, a ova tri sirupa koja se lako prave ća vam pomoći da se sa njom lakše izborite.
Kako ne biste organizam trovali raznim hemijskim sredstvima, pročitajte i slobodno primenite ovaj prirodni lek koji će vam sigurno pomoći.
Prelazni periodi su uvek kritični za naš imunitet. U ovom periodu se telo susreće sa brojnim virusima i prehladom, a da biste ova stanja preduhitrili, dajemo vam recept za odličan sirup na biljnoj bazi.
Nova školska godina je na pragu, a u ovom periodu se deca često prehlade ili razbole. Upravo zbog toga je važno jačati im imunitet preventivno. U nastavku pročitajte šta je najbolje da dajete deci i tako ih pripremite za nadolazeći period.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета