Kako da kačkavalj ostane svež, ne pokvari se i ne ubuđa

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Pomoću ovog trika može te svežinu i ukus kačkavalja savršeno očuvati i do 14 dana.

Kačkavalj i razne vrste tvrdih sireva su jedna od najčešćih namirnica u našem frižideru i obično ga kupujemo u većim pakovanjima, ali šta kada nam se jednostavno ne jede i tako ostane da stoji?

Postoji način da mu produžite rok trajanja, sačuvate ukus, izbegnete buđ i promenu boje na ivicama, i to veoma jednostavno i jeftino – sve što treba da uradite jeste da izvadite kačkavalj iz njegove folije, položite ga u plastičnu kutiju za hranu sa poklopcem (najbolje da se veličina posude podudara sa veličinom komada sira) i pored stavite jednu kockicu šećera!

Povedite računa samo da se šećer i sir ne dodiruju. Sledećeg dana kada otvorite kutiju, videćete da je šećer počeo da se topi – to je zato što on upija svu vlagu, i tako sprečava nastanak buđi na siru.

Ovaj trik pomaže da se svežina i ukus kačkavalja savršeno očuvaju i do 14 dana.

 

Kako da kačkavalj ostane svež, ne pokvari se i ne ubuđa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna žena, pod imenom Lama je na Tik Toku, pokazala kako pomoću jednostavnog trika da uvek imate odličnu salatu i svežu salatu koja može trajati i do mesec dana.

Nadležne inspekcije će u cilju zaštite potrošača svakako sprovesti pojačane kontrole

Ozbiljan problem kada želite da provetrite i pustite čist vazduh, u svoj dom jeste problem sa muvama, komarcima i raznim drugim bubama koje jedva čekaju da uđu u vaš dom

Prestanak Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica se približava, a još uvek je neizvesno koliko će ovi proizvodi koštati.

I pored sušne godine koja je donela brojne probleme poljoprivredi, šećerna repa je imala odličnu sezonu, pa je na srpskim njivama proizvedeno više od deset tona šećera po hektaru.

Teško da će neko, osim iskusne srpske domaćice, dati tačan odgovor na pitanje u čemu je razlika između ovih domaćih slatkiša koje prosto obožavamo?!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета