MIRISNE ŠIŠARKE ZA VAŠ DOM
Foto:unsplash.com
Imate sačuvane šišarke, iskoristite ih napravite od njih mirisne ukrase.
Materijal:
- Šišarke
- Eterično ulje po izboru (cimet, nana, karanfilić, ...)
- Plastična vrećica sa zatvaračem
- Posuda puna vode
- Pleh za pečenje
Prvo morate da očistite šišarke od prljavištine, krhotina i bubica. Šišarke stavite u posudu sa vodom pošto će šišarke da plutaju vi činiju preklopite npr; tanjirom i ostavite ih jedno sat vremena.
Zatim kad ih izvadite iz vode položite ih u pleh za pečenje koji ste obložili folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni otprilike 30 minuta. Tako će šišarke da se otvore, a i temperatura će da uništi eventualno preostale uljeze koji su preživeli potapanje u vodi.
Kada se šišarke ohlade stavite ih u plastične kesice i naprskajte u nju 30-tak kapi vaše omiljene kombinacije eteričnog ulja. Zapečatite vrećicu i dobro promućkajte. Ostavite vrećicu negde gde vam neće smetati barem nedelju dana, tako da sve šišarke upiju ulje. Što duže stoje u vrećici, jače će mirisati.
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Talog kafe obično svi bacamo ne znajući koliko on može biti koristan za našu baštu. U nastavku saznajte kako na najbolji način da ga iskoristite tako da vaše biljke budu negovane i napredne.
Hidrirane i lepe usne su uvek privlačne, a uvek bi i trebalo da ih štitimo od pucanja da ne bi došlo do bolnih i neprijatnih situacija. Saznajte kako da na jednostavan način napravite jedan takav prirodan balzam kod kuće koji će vam uvek biti pri ruci.
Iskoristite tikve praveći slatke i sigurne kućice za ptice. Najbitnije je strpljenje jer morate dozvoliti da se tikve suše e nakon toga počinje zabavni deo.
Ruža važi za najlepši cvet, a nazivaju je i ’kraljicom cveća’. Dok su kozmetički preparati na bazi ove biljke veoma popularni, u gastronomiji su poznati tek slatko i sok od ruža. Manje je međutim poznato da se od latica ove biljke može napraviti i sladoled.
Zdrav sladoled? Moguće je! U nastavku saznajte i kako. Evo recepta za zdrav, osvežavajuć sladoled koji lako možete napraviti sami kod kuće.
Jedno od najcenjenijih drevnih stabala, zbog njihovog oblika i upotrebe. Nalazi se u visokim planinama, zajedno sa jelom, brezom i kestenom.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета