Agroinfo savet: Posne ćufte od pasulja koje će vas oduševiti!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Za vreme posta uvek treba isprobati nova jela, a danas vam predstavljamo jedan posni specijalitet koji se lako sprema, jako je ukusan i rado ćete ga iznova pripremati.

Sastojci koji su vam potrebni za posne ćufte:

- pasulj,
- ulje,
- praziluk,
- susam,
- so,
- biber.

Priprema jela

1) Obareni pasulj ocediti od vode i rukama dobro izgnječiti.
2) Posoliti pa praviti loptice (ćufte).
3) Iseckati i propržiti praziluk na ulju, pobiberiti, pa luk rasporediti po tepsiji.
4) Preko toga poređati ćufte od pasulja, posuti susamom po želji, poklopiti i peći.
5) Tokom pečenja kontrolisati da ćufte ne pregore.

Prijatno!

Agroinfo.rs/zemlja.rs

Agroinfo savet: Posne ćufte od pasulja koje će vas oduševiti!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladoled pomalo neobičnog ukusa – kečapa i majoneza.

Ako volite pasulj, ovo jelo je idealno za vas. Prizrenski specijalitet se lako i brzo sprema, a ukus je fantastičan!

S obzirom na to da je počeo Vaskršnji post, uvek je zanimljivo isprobati neke nove recepte. Ovaj za krompirušu je toliko lak da će vas potpuno oduševiti!

Priroda je naš moćni saveznik, a da je moguće izbeći lekove, pokazuje i primer Milice Vujić, lekara prirodne medicine, energoterapeuta, instruktora joge i kondicionog trenera.

Da bismo ostali zdravi, nakon obroka je vrlo važno da izbegavamo neke aktivnosti koje mnogi od nas ipak praktikuju ne znajući koliko mogu da budu štetne..

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета