Najukusnije i najdelotvornije čorbe za vašu liniju!
Foto: Pixabay.com
Osvežavajuće i okrepljujuće čorbe za vrele letnje dane
Napravite: mlečnu čorbu, povrtnu, čorbu od tikvica, zelenu sa šunkom
MLEČNA
Potrebno je:
crnog luka
50 g pšeničnog griza
1/2 l mleka
50 g peršuna
1 dl ulja
Na ulju propržite sitno seckani crni luk i dodajte griz. Pržite dok griz ne porumeni, pa nalijte vodu do polovine suda. Kuvajte dok luk ne omekša, zatim sud dopunite mlekom. Čorbu pospite seckanim peršunom.
POVRTNA
Potrebno je:
2 veće šargarepe, 2 krompira, paškanat, čaša kuvanog graška, tikvica, 2 manja kisela krastavca, glavica crnog luka, čaša paradajz soka, začini po želji (lovorov list, karanfilić, cimet...), so, biber. ulje, peršun, mirođija
Povrće isecite na komadiće, luk izrežite uobičajeno i propržite na ulju, pa dodajte ostalo povrće (osim graška i krastavaca). Kada se proprži, dodajte grašak, kisele krastavčiće i sok od paradajza, pa prelijte litrom supe i začinite po želji. Kuvajte 15 minuta. Pre služenja pospite peršunovim listom i mirođijom.
OD TIKVICA
Potrebno je:
2 manje tikvice, 2 krompira srednje veličine, veza zeleni za supu, 2 kašike ulja, šoljica mleka, peršunov list, kocka za supu, šoljica pirinča, glavica crnog luka, jaje, so, kašika jabukovog sirćeta
Očistite zelen i izrendajte na krupno, pa prodinstajte na ulju desetak minuta, uz mešanje. Zatim dodajte pirinač, očišćen i narendan krompir i tikvice, pa ulijte 1,5 l vode, stavite kocku za supu i na ringli zapečen crni luk. Sve kuvajte 20 minuta. Začinite po ukusu solju i jabukovim sirćetom. Skinite sa vatre i umešajte viljuškom ulupano jaje kome je dodato mleko. Pospite iseckanim peršunom. Služite toplo.
ZELENA SA ŠUNKOM
Potrebno je:
veza mladog zelja ili blitve, glavica crnog luka, 250 g krupnijeg mladog krompira, glavica zelene salate, 4 kašike ulja, kašika brašna, čaša jogurta, jaje, kokošija masnoća, 100 g šunke, malo vinskog ili jabukovog sirćeta, 2 čena belog luka
Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte na rezance iseckano zelje ili blitvu i zelenu salatu, kao i očišćen krupno narendan krompir, pa uz dolivanje vode dinstajte 5-6 minuta. Dodajte brašno, litar i po vode, kokošiju masnoću i kuvajte petnaestak minuta. Začinite izgnječenim belim lukom i sirćetom, dodajte na kockice isečenu šunku, viljuškom dobro izlupano jaje i jogurt, i skinite sa šporeta.
Izvor:novosti.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.
Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.
Uz ovaj video ćete naučiti kako brzinski oguliti krompir, kuvana jaja, kivi, kako očistiti bijeli luk, narezati bananu i papriku
Dunje su vrlo zdravo voće koje sazreva na jesen i od kog se može napraviti izuzetno ukusno slatko. U ove svrhe se mogu koristiti rendane dunje, a današnji recept se odnosi na slatko od dunja u komadićima.
Široka upotreba aluminijumske folije u kuhinji, uglavnom za pečenje, počela je 1960 -ih. Hrana upakovana u foliju duže zadržava svoj ukus i aromu i ne skuplja mirise iz frižidera od druge hrane
Određena kuhinjska oprema i te kako vam može olakšati i ubrzati pripremu omiljenog jela. Ona vam može pomoći da vaša kulinarska umeća još više dođu do izražaja.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета