JAGNJETINA NA POTPUNO NOVI NAČIN: Idealan predlog za Vaskršnji ručak

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.

Za ovu ukusnu ovčetinu vam je potrebno:

1 kg ovčijeg mesa ili jagnjećeg mesa, 4-5 češnjeva belog luka, 350 grama crnog luka, vrh kašičice kurkume, četvrtina kašičice đumbira, pola kašičice kajenskog bibera i isto toliko semena od slačice, 0,5 dl sirćeta, 170g oljuštenog i na kriške isečenog krompira, 200 grama oljuštenog i sitno isečenog paradajza.

Meso iseckajte na kruopnije kocke. Crni i beli luk iseckajte i zajedno začinite, dodajte sirće pa pomešajte sa iseckanim lukom. Nakon toga parčiće mesa uvaljajte u ovu smesu, pa ostavite sat vremena da se marinira i upije sve što je potrebno.

Meso pržite na zagrejanom ulju, dodajte mešavinu začina i sirćeta u kojoj se meso mariniralo, pa dodajte vode da prelije, preporučuje superzena.b92.net.

Kad ovo proključa, dodajte krompir i paradajz, pa ostavite da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Kada sve bude gotovo, servirajte i jedite dok je toplo.

Prijatno.

JAGNJETINA NA POTPUNO NOVI NAČIN: Idealan predlog za Vaskršnji ručak

Komentari

The H11 locus is in an intergenic region and between two highly expressed genes online generic cialis

priligy generika dapoxetine 60mg Gavin PZXGWBZhzPXuf 5 20 2022

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета