JAGNJETINA NA POTPUNO NOVI NAČIN: Idealan predlog za Vaskršnji ručak

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.

Za ovu ukusnu ovčetinu vam je potrebno:

1 kg ovčijeg mesa ili jagnjećeg mesa, 4-5 češnjeva belog luka, 350 grama crnog luka, vrh kašičice kurkume, četvrtina kašičice đumbira, pola kašičice kajenskog bibera i isto toliko semena od slačice, 0,5 dl sirćeta, 170g oljuštenog i na kriške isečenog krompira, 200 grama oljuštenog i sitno isečenog paradajza.

Meso iseckajte na kruopnije kocke. Crni i beli luk iseckajte i zajedno začinite, dodajte sirće pa pomešajte sa iseckanim lukom. Nakon toga parčiće mesa uvaljajte u ovu smesu, pa ostavite sat vremena da se marinira i upije sve što je potrebno.

Meso pržite na zagrejanom ulju, dodajte mešavinu začina i sirćeta u kojoj se meso mariniralo, pa dodajte vode da prelije, preporučuje superzena.b92.net.

Kad ovo proključa, dodajte krompir i paradajz, pa ostavite da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Kada sve bude gotovo, servirajte i jedite dok je toplo.

Prijatno.

JAGNJETINA NA POTPUNO NOVI NAČIN: Idealan predlog za Vaskršnji ručak

Komentari

The H11 locus is in an intergenic region and between two highly expressed genes online generic cialis

priligy generika dapoxetine 60mg Gavin PZXGWBZhzPXuf 5 20 2022

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Deo tih proizvoda je stavljen van prometa jer na njemu nije bilo naznačeno da ima palmino ulje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede započelo je rad na izradi Nacrta zakona o bezbednosti hrane čijim usvajanjem će Srbija ovu oblast u potpunosti uskladiti sa propisima Evropske unije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede otpočelo je izradu nacrta zakona kojim se uvodi sistem provera celog lanca proizvodnje hrane u zemlji, po principu – od njive do trpeze, kao i sistem kontrola hrane iz uvoza.

Hrana za jaganjce koja je iz Srbije izvezena u Bugarsku, ima 25 puta više aflatoksina od dozvoljenog, objavljeno je na RASFF, portalu EU za oglašavanje nebezbedne hrane.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета