DŽEM OD NANE: Interesantog izgleda i fantastičnog ukusa, verujemo da će postati vaš omiljeni namaz
Foto:Printscreen
Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.
Sastojci:
60 gr svežih listova nane
1 l vode
1 kg šećera
1 kesica sredstva za želiranje
Priprema:
Dobo operite listove nane i sitno ih iseckajte. Ubacite ih u šerpicu i prelijte vodom. Stavite da proključa, pa skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno 10 minuta. Smesu procedite kroz tri sloja gaze. Ostavite da se cedi dok sav sok (čaj) ne iscuri u posudu. Možete i da stisnete gazu da iscedite ostatak soka.
U smesu koju ste dobili možete dodati boju za hranu (ukoliko ste rešili da je koristite, nije obavezno) i mešajući dodajte sredstvo za želiranje. Vratite na šporet da prokuva na jačoj temperaturi, povremeno mešajući. Kada prokuva dodajte i šećer i ostavite da kuva vrlo kratko - dovoljno je 1 minut, uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i odstranite penu sa vrha (ako se pojavila). Dobijeni džem odmah sipajte u tople tegle (ne punite ih skroz do vrha, ostavite 1 centimetar praznog prostora do poklopca). Obrišite ivicu tegle i dobro zatvorite. Tegle sterilišite i ostavite da se ohlade. Čuvajte ih na suvom, prozračnom i hladnom mestu.
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Orahovača se pravila u svim krajevima Balkana.
Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.
Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.
Svakodnevna upotreba nara u ishrani usporava razvoj Alchajmerove bolesti, sprečava oštećenje bubrega i regeneriše jetru. U antičko doba nar su koristili kao lek.
Ovseno mleko veoma dobro utiče na zdravlje, jer smanjuje holesterol u organizmu a takođe je bogato i vlaknima.
Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета