HRSKAV, SOČAN, NEODOLJIV: Šaran pržen na svinjskoj masti sa OVIM dodacima je zaista POSEBAN

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Osim genijalnog ukusa, svinjska mast je bolja od ulja jer je riba manje upija. Jedino što vam može smetati jeste miris ribe u kući nakon prženja, pa preporučujemo da to obavite napolju ako imate uslova.

Potreban vam je šaran (1-2 kilograma), 3-4 kašike pšeničnog i isto toliko kukuruznog brašna, so i biber, 1 kašika slatke aleve paprike i svinjska mast za prženje.

Ribu najpre isecite na šnicle debljine 2 cm, posolite, pobiberite i sasvim malo poprašite ribljim dodatkom iz kesice. Zatim izmešajte pola-pola kukuruzno i pšenično brašno, dodajte alevu papriku, sve lepo sjedinite pa parčad uvaljajte u ovu smesu. Pržite na laganoj vatri, u punoj masnoći oko 10 minuta. Okrećite kako ne bi zagorela, a pred kraj možete pojačati vatru da zlatna korica bude još hrskavija, piše nova.rs.

Na kraju ribu izvadite na ubrus da upije višak masnoće, pa poslužite uz neki povrćni prilog. Ukoliko volite, napravite i marinadu sa belim lukom, a nezaobilazan je i limun koji možete nacediti preko ribe i tako ćete dobiti još lepši ukus.

Prijatno!

Agroinfo.rs

 

HRSKAV, SOČAN, NEODOLJIV: Šaran pržen na svinjskoj masti sa OVIM dodacima je zaista POSEBAN

Komentari

Sastraruji, T levitra vardenafil generique Wishing you all so much luck

Schedule an appointment today to determine what lenses are the best solution for your unique vision buy cialis usa The mean decrease in symptom scores during the treatment period was 1

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Nova studija istraživala je navike dece kada je ishrana u pitanju i pokazala da neke namirnice utiču na razvoj mozga i bolje rezultate u školi.

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Puštanjem čak 1.400 kilograma mlađi, odnosno, 7.000 jedinki jednogodišnjeg šarana, danas je na kanalu DTD u Srbobranu počela ovogodišnja redovna akcija poribljavanja JVP „Vode Vojvodine“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета