Kako se priprema marmelada od grozdja i kivija?
Foto: Pixabay.com
Kivi se do skoro smatrao skupim i egzotičnim voćem, ali sada je vrlo popularan među domaćicama.
Potrebno:
1/2 kg kivija
1/2 grožđa
1 kg šećera
1 Želatin
Priprema:
Grožđe dobro operemo i ocedimo. Kivi ogulimo i narežemo na grublje komade. Stavimo u šerpu za kuvanje te pristavimo na laganu vatru da se kuva. U početku mešamo dok grožđe i kivi ne puste svoj sok.
Nastavimo kuvati toliko dugo dok se sve dobro raskuva. Potom tako vruće pasiramo.
Pustimo da se malo ohladi. Sadržaj vrećice želatina izmešamo s dve kašičice šećera te izmešamo s propasiranim voćem.
Stavimo na vatru i zagrevamo lagano uz mešanje. Kad zavri umešamo šećer i nastavimo mešati. Kuvamo još oko 3 do 5 minuta i pri tom skidamo penu koja se stvara na marmeladi.
Staklene tegle koje smo prethodno sterilizirali i zagrejali punimo vrućom marmeladom. Zatvaramo ih poklopcem ili celofanom i stavimo na suvo i mračno mesto.
Agroinfo.rs/uputstva.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Berba grožđa je u punom jeku, a iskusni vinogradari ne pamte da su rane sorte obrane već početkom avgusta.
Ako imate dobro zemljište, malo prostora i niste lenji, uzgajanje grožđa nije težak poduhvat!
Pri kraju je berba grožđa u kolubarskom kraju, jednom od najstarijih na vinskoj mapi Srbije, a procene poljoprivrednih stručnjaka govore da će prinos biti upola manji nego lane.
Kivi nije jedina tropska ni biljka ni voćka koju ova Čačanka ima u svom dvorištu. Pre tri godine Adžići su posadili i stablo banane
Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji
Super zdrava voćka prepoznatljivog ukusa, mirisa i boje, koja potiče iz Kine. Konzumiranje kivija podmlađuje ćelije u organizmu i generalno čuva zdravlje celog tela.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета