Kako se priprema marmelada od grozdja i kivija?

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Kivi se do skoro smatrao skupim i egzotičnim voćem, ali sada je vrlo popularan među domaćicama.

Potrebno:
1/2 kg kivija
1/2 grožđa
1 kg šećera
1 Želatin

Priprema:
Grožđe dobro operemo i ocedimo. Kivi ogulimo i narežemo na grublje komade. Stavimo u šerpu za kuvanje te pristavimo na laganu vatru da se kuva. U početku mešamo dok grožđe i kivi ne puste svoj sok.

Nastavimo kuvati toliko dugo dok se sve dobro raskuva. Potom tako vruće pasiramo.

Pustimo da se malo ohladi. Sadržaj vrećice želatina izmešamo s dve kašičice šećera te izmešamo s propasiranim voćem.

Stavimo na vatru i zagrevamo lagano uz mešanje. Kad zavri umešamo šećer i nastavimo mešati. Kuvamo još oko 3 do 5 minuta i pri tom skidamo penu koja se stvara na marmeladi.

Staklene tegle koje smo prethodno sterilizirali i zagrejali punimo vrućom marmeladom. Zatvaramo ih poklopcem ili celofanom i stavimo na suvo i mračno mesto.

Agroinfo.rs/uputstva.rs

Kako se priprema marmelada od grozdja i kivija?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Berba grožđa je u punom jeku, a iskusni vinogradari ne pamte da su rane sorte obrane već početkom avgusta.

Ako imate dobro zemljište, malo prostora i niste lenji, uzgajanje grožđa nije težak poduhvat!

Pri kraju je berba grožđa u kolubarskom kraju, jednom od najstarijih na vinskoj mapi Srbije, a procene poljoprivrednih stručnjaka govore da će prinos biti upola manji nego lane.

Kivi nije jedina tropska ni biljka ni voćka koju ova Čačanka ima u svom dvorištu. Pre tri godine Adžići su posadili i stablo banane

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Super zdrava voćka prepoznatljivog ukusa, mirisa i boje, koja potiče iz Kine. Konzumiranje kivija podmlađuje ćelije u organizmu i generalno čuva zdravlje celog tela.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета