Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Za ovo slatko treba odabrati zrele i čvrste smokve. Smokva je voćka koja mnogo upije šećera, pa zato treba uzeti rečenu meru. Ako i bude u slatku nešto više soka, ne brinite, smokve će sve upiti, čak će u tegli gornji slojevi ostati skoro bez šećera.

Smokve oprati,skinuti peteljke I Po dva trip puta bocnuti plodove

Secer sa vodom staviti da pocne vreti na umerenoj vatri kuvati 15 min,ubaciti smokve,kuvati jos 2o minuta uz protresanje serpe i skupljanje pene. 

Zatim dodati limontus,kuvati Jos pet minuta,pokriti vlaznom salvetom

Kada se ohladi ako nije dovoljno gust sirup dodati jos koji kljuc prokuvati kratko slatko

Hladno sipati u teglice

Izvor:bakiniikolacici.com

AGROINFO RECEPTI: Slatko od smokvi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Orahovača se pravila u svim krajevima Balkana.

Postoji odličan recept sa suvim smokvama koji će bukvalno preporoditi vaše tijelo!

Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Svakodnevna upotreba nara u ishrani usporava razvoj Alchajmerove bolesti, sprečava oštećenje bubrega i regeneriše jetru. U antičko doba nar su koristili kao lek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета