Svinjski file u sosu od senfa

Foto:pixabay.free
Sastojci:
2 komada svinjskog filea (do 500g)
- So i biber po ukusu
- 30g maslaca
- 1 kašičica gustina
- 1 kašika dižon senfa
- 1 kašika senfa
- 250ml pavlake za kuvanje
- Malo sveže majčine dušice
Postupak:
Odstraniti masnoću i žilice sa filea pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu.
U vatrostalnom tiganju otopiti maslac i zapeći file sa svih strana. Prebaciti tiganj u rernu na 200 stepeni da se meso ispeče (do 20min). Kada se meso ispeklo, izvaditi ga na dasku da odmori do 5 minuta pre sečenja.
U isti tiganj dodati gustin i senfove i zagrejati smesu brzim mešanjem na srednjoj temperaturi. Dodati pavlaku za kuvanje i majčinu dušicu i mešati dok se smesa ne sjedini i blago ne zgusne. Dodati u sos so i biber i skloniti ga sa ringle. Služiti isečeni file uz sos, njoke i salatu po izboru.
Agroinfo.rs
Svinjski file u sosu od senfa
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
U moru recepata na Internetu, sigurno ste se pitali koji od svih njih je imao najviše pregleda na svetu, jer to uvek može biti dobar pokazatelj da ćete i vi želeti da isprobate nešto tako traženo kod kuće
Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.
Da li ste nekada jeli smrznutu bananu? Ovi zalogaji zamrznutih banane umočeni u čokoladu su savršeni sa samo 3 sastojka. Pribajte ovaj recept koji je svakog ostavio bez teksta.
Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.
Senf je aromatični namaz koji je vrlo popularan u kuhinjama širom sveta, ali i lekovit. U nastavku saznajte kako ga možete lako pripremiti i u svom domu.
- Најновије
- Најчитаније
Komentari