TELEĆA BELA ČORBA okrepiće vam i dušu i telo

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Sastojci:

400 g telećeg mesa od vrata ili buta,

1 glavica crnog luka,

1 šargarepa,

50 g celera,

1 koren peršuna,

100 ml ulja,

2 kašike brašna,

100 g kisele pavlake,

1 žumance,

1 kašičica biljnog začina,

po ukusu biber i so,

2-3 lista lovora,

malo svežeg peršuna.

Priprema: 

Meso usitniti na sitne komadiće, dinstati na vrelom ulju. Dodati iseckano povrće, crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna. Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.

Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti kašičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri. Naliti 2 l vode i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.

U manjoj posudi umutiti žumance sa 100 g kisele pavlake i dodati provreloj čorbi. Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom. Čorbicu vratiti na vatru i kuvati još 10-tak minuta, posuti seckanim svežim peršunom i lovorom, poklopiti i skloniti sa vatre.

Agroinfo.rs/receptizasve.com

TELEĆA BELA ČORBA okrepiće vam i dušu i telo

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Hrana za jaganjce koja je iz Srbije izvezena u Bugarsku, ima 25 puta više aflatoksina od dozvoljenog, objavljeno je na RASFF, portalu EU za oglašavanje nebezbedne hrane.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета