UKISELJENA JAJA SA CVEKLOM specijalitet jednostavno za pripremu

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

- 6 tvrdo kuvanih jaja

- 1/2 tegle pasterizovane cvekle (sok i cvekla)

- 120 ml sirćeta

- 150 ml vode

- 60 g šećera

- začini po želji (mirođija, so, biber, beli luk…)

Za punjenje:

žumanca od ukiseljenih jaja

100 g krem sira

3 kašike majoneza

1 kašičica senfa

1 kašika soka od limuna

so i biber po ukusu

1 kašika seckanog svežeg vlašca

Priprema:

Jaja skuvajte, ohladite i oljuštite pa stavite u čistu teglu. Vodite računa da tegla treba da bude malo veća zbog cvekle i tečnosti koju treba da dodate, ali jaja ipak treba da budu potpuno prekirivena tečnošću.Teglu možete zameniti i odgovarajućom plastičnom kutijom sa poklopcem.

U šerpu stavite cveklu, sirće, vodu i šećer. Dodajte začine ukoliko želite i pustite da provri, da se šećer otopi. Sklonite sa vatre, procedite, ohladite na sobnu temperaturu i dodajte jajima.

Ne morate cediti ukoliko želite da iskoristite i samu cveklu. Meni je bilo zgodnije bez nje zbog veličine tegle. Zatvorite teglu i ostavite u frižider na minimum nekoliko sati, a najbolje je preko noći. Ukiseljena jaja mogu stajati nekoliko dana u frižideru.

Agroinfo.rs

UKISELJENA JAJA SA CVEKLOM specijalitet jednostavno za pripremu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ukiseljena jaja ružičastih nijansi mogla bi da se ispostave kao hit Uskrsa. U pitanju je nemački recept, a boja zavisi od toga koliko dugo kiselite jaja i koliko ste cvekle upotrebili.

Odrežite dno lubenice da bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano u videu, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso lubenice

Za ovaj fenomenalni specijalitet vam ne trebaju posebne kulinarske veštine, a ukus će vas prosto oduševiti!

Ako nikada niste probali da napravite suve punjene paprike, evo idealnog trenutka. Ovaj recept je idealan bez obzira da li su one posne ili mrsne i uvek ćete im se rado vraćati!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета