UKUSNE I VAZDUŠASTE: Lako napravite pituljice koje su idealne za doručak ili večeru
Foto: Youtube/Printscreen
Pripremite za doručak ukusne pituljice u kojima će uživati cela porodica. Jendnostavan recept pronađite u nastavku teksta i uživajte u prelepom obroku!
Ove pitaljice se prave lako, vrlo su ukusne i idealne za doručak, večeru ili užinu. Savršeno se slažu uz jogurt ili pavlaku.
Potrebni sastojci
* kore za pitu
* oko 500 grama sira
* 2-3 jajeta
* jogurt po ukusu
* mileram ili pavlaka (proizvoljno)
* jedan prašak za pecivo
* malo ulja
* malo susama
Priprema
Sve pomenute sastojke lepo sjedinite. Odvajajte jednu po jednu koru i na svaku nanesite fil. Fil možete naneti u jednij liniji kao kada pravite klasičnu pitu ili rasporediti po celoj površini po malo. Koru savijte kao za pitu, a potom savijte u "puža".
Pleh u kome ćete peći pituljice podmažite sa malo ulja ili stavite papir za pečenje kako se ne bi zalepile. Pituljice poređajte jednu do druge u pleh i slobodno ih sabijte, tako da između njih nema prostora. Ukoliko vam je ostalo makar malo nadeva, sipajte malo mleka u tu činiju i svaku pituljicu odozgo nakvasite ovom smesom kako bi i nakon pečenja ostale vazdušaste i meke i na kraju svaku pospite sa malo susama.
Pecite na umerenoj vatri oko pola sata ili dok ne porumene. Poslužite uz jogurt, mleko, pavalaku.
Prijatno!
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Caciki je jedna od omiljenih letnjih salata i odlično se slaže uz mnoga jela.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета