Čistiji vazduh u Kosjeriću ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo 40 miliona dinara, za ovaj projekat

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je opštini Kosjerić više od 40 miliona dinara, za realizaciju projekata kojima će biti omogućena zamena kotlarnica na mazut i ugalj u cilju prelaska na ekološki prihvatljivije energente, kao i za ozelenjavanje.

Ovo su tek prvi u nizu planiranih projekata, kojima je cilj smanjenje zagađenja i čistiji vazduh za građane Kosjerića.

Za zamenu oko 100 kotlarnica, Kosjerić će od resornog Ministarstva zaštite životne sredine dobiti 38,4 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta oko 48 miliona dinara. Na ovaj način, više od 100 domaćinstava, promeniće način grejanja i dobiće kotlove na pelet. U prvoj fazi realizacije, projekat će se implementirati u gradskom području koje je najzagađenije.

Opština Kosjerić ima veliki problem sa aerozagađenjem, posebno tokom grejne sezone, i zato je podrška Ministarstva zaštite životne sredine u rešavanju ovog problema za građane Kosjerića dragocena. Ovo je samo prvi korak, a Kosjerić će, kako sopstvenim sredstvima, tako i uz podršku Ministarstva nastaviti sa zamenom kotlova na celoj teritoriji Opštine.

Kosjerić je, u resornom ministarstvu konkurisao i za projekte ozelenjavanja dva parka, sportskih terena, dečijih poligona, obnavljanje drvoreda duž ulica, sa ukupno 466 sadnica. Projekat je vredan gotovo 2,5 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine je u ove svrhe odobrilo oko 1,99 miliona dinara.

Opštinu Kosjerić uskoro će posetiti ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, kada je planirano potpisivanje ugovora za realizaciju ovih projekata. Ovo su samo prve u nizu planiranih aktivnosti, a tokom posete, biće reči i o narednim koracima, kojima je cilj unapređenje ekoloških uslova u Kosjeriću.

Agroinfo.rs/Glas Zapadne Srbije

Čistiji vazduh u Kosjeriću ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo 40 miliona dinara, za ovaj projekat

Komentari

8 Long term use of estrogen is not safe as it has considerable side effects on the sex organs buy cialis online usa

finasteride 1mg tablets for sale Original magnifications 20 A C; 40 D, D inset

very nice put up, i definitely love this website, carry on it

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

"Čobanski dani" održani su 40. put u Kosjeriću, a prema rečima predsednika opštine Žarka Ðokića ove godine ta je kulturno-turistička manifestacija premeštena iz centra grada na Brdo Grad, gde je i održana prvi put, 1980. godine.

Među najboljih deset svetskih destilerija u Evropi našla i jedna iz Kosjerića, a tim povodom prvi put u našoj zemlji i tom kraju boravio predsednik žirija najznačajnijeg evropskog takmičenja iz Brisela.

U Kosjeriću su 15. marta u prisustvu premijerke Ane Brnabić potpisana dva ugovora o konverziji Gradske toplane sa mazuta na gas i pošumljavanju vrednih 50 miliona dinara čime će se zagađenost vazduha u gradu smanjiti za 70 odsto.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета