Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Ljig, je na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2021. godinu, raspisala Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Novac će se dodeljivati za sledeće namene:
– Regres za reproduktivni material (veštačko osemenjavanje) -1.500,00 dinara standardnim semenom i do 5.000,00 dinara elitnim semenom,
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa: goveda, ovaca i koza – 50% od vrednosti priplodnog grla goveda a maksimalno do 60.000,00. Za prvih pet korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje 10 muznih krava maksimalni iznos podsticaja je 300.000,00 dinara.
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa – 50% od vrednosti umatičene ovce, a maksimalno do 6.000,00. Za prvih deset korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje do 30 grla maksimalni iznos podsticaja je 120.000,00, a za ostale korisnike je 30.000,00 dinara.
– Podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze – 35% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, bez PDV-a. Minimalni iznos po korisniku je 10.000,00 a maksimalni je 100.000,00 dinara.

Javni poziv ostaje otvoren sve do utroška planiranih sredstava a najkasnije do 27. decembra 2021. godine.

Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti u prostorijama Opštinske uprave opštine Ljig ili putem telefona 014/3445-107 lok. 110.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Komentari

She often had a distant look on her face viagra song University of California, San Diego, Calif; Department of Physiology W

3 respectively with statistically significance p less than 0 price of levitra in canada

1

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета